Читај ми!

Вучић ветеранима са Кошара: Слобода Србије остаје највећа вредност за коју се боримо

Слобода Србије је била и остаће највећа вредност за коју се боримо, а када имамо такве јунаке нема због чега да се бринемо, поручио је председник Србије Александар Вучић у обраћању ветеранима са Кошара.

Вучић је истакао да се данас после много година бар говори о бици на Кошарама и сећа дела страдалих.

"Хвала на свему што сте за нашу Србију учинили. И данас деца у Србији за разлику од неког периода раније знају за Кошаре, шта значи чувати, бранити, штитити своју земљу. Чини се да боље него ми разумеју колико је важно волети своју земљу. Хвала што сте земљу волели више од себе. Србија то не може и неће да заборави", нагласио је преседник Србије.

Представник ветерана захвалио је председнику што их уважава, али је додао да Вучић тренутно води тежу борбу него што су они водили.

"Није баш тако. Ја сам у оделу, много је теже било вама. Тамо се глава губила. Ово данас је стратешки, не лако за нас, и то људи не могу увек да препознају, али биће нам много тешко и теже. Проћи ће јуни, јули, и август, а онда долазе зимски месеци. Плашим се јер у тој једначини имамо много непознатих. Трудим се да са сарадницима све анализирам", рекао је Вучић.

'Србија је многима најлакша мета' 

Он је казао да не постоји нико кога лично не познаје, а да је важан на глобалној политичкој сцени, да није веома забринут због тога како ствари могу да се окончају у Украјини, посебно какве све ефекте може имати на нас и цео свет.

"Наравно, видели сте да је најлакша мета Србија, многима. Имамо другачије виђење које није дневни или мој хир, већ тако мисле грађани Србије", нагласио је председник Србије.

Вучић је рекао да сматра да Србија има фер приступ према својим западним и источном партнерима, да и једнима и другима кажемо шта мислимо.

"Понекад се насмејем, када сваког дана говоре 'крај је седења на две столице' и слично. Ти који то кажу нису разумели када сто пута кажете да имамо своју политику, да смо донели одлуку да то буде наша политика, и да то није да једног дана седимо на једној столици, сутра на другој. Храбро говоримо све у лице. Да ли ће бити лако издржати, неће", додао је он.

Председник Србије је рекао да Србији није ни отворено поглавље 31 пристипних преговора са ЕУ које се тиче спољне, безбедносне и одбрамбене политике, јер су "неки" сматрали да смо неспремни за то, а данас од наше земље траже да има 100 одсто усаглашености са том политиком.

"Нису нам чак ни отворили поглавље, тако да мислим да је то помало лицемерно, али шта да се ради. Наше је да чувамо своју земљу, да се изборимо и припремимо за зиму. Очекују нас радни и напорни јул и август да спремимо земљу и верујем да ћемо онда имати шансу да презимимо на пристојан начин", рекао је Вучић. 

'Наћи ћемо начина да помогнемо'

После полагања венца на Споменик херојима с Кошара, један од ветерана те битке Дарко Анђелковић из Рашке, рекао је Вучићу да је добро што хероји нису отишли у заборав, на чему су захвални, али да би, иако су свесни да су времена тешка, требало направити неки помак у решавању њиховог статуса, јер је, каже, много бораца на ивици егзистенције.

Председник Александар Вучић је рекао да је спреман да се до краја седмице састане са ветеранима битке са Кошара, како би кроз разговор утврдили да ли и на који начин држава може да помогне херојима једне од најтежих битака у новијој историји, који су 1999. године бранили државну границу од албанских снага.

Вучић је замолио окупљене ветеране да пренесу искрене поздраве породицама палих бораца и њиховим породицама због свега што су претрпеле и учиниле за нашу земљу и наш народ.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво