Читај ми!

Ни после трећег састанка радне групе о статусу радника "Фијата" нема решења, нови у среду

Без конкретних решења завршен је и трећи састанак радне групе за раднике "Фијата" у Крагујевцу. Под знаком питања је и даље ко све спада у осетљиве категорије радника који ће остати да ради у фабрици, бољи услови за рад у иностранству, као и висина отпремнине.

Синдикалци кажу да ће се у среду знати број радника који желе да раде у иностранству, а за тада је заказан и нови састанак радне групе у Београду. Надају се да ће до четвртка бити позната судбина свих радника крагујевачке фабрике аутомобила.

"Постоји сигурно могућност да се ово лакше реши. То је само на један начин ако се деси да компанија заиста у наредном периоду једноставно изађе са нешто повољнијим решењем, ако останемо на овако овим тренутно две године одласака у иностранство, бојим се да ћемо имати тежа решења", наводи Саша Ђорђевић, председник Самосталног синдиката ФАС.

Ђорђе Милојевић, представник радника наводи да су сви нестрпљиви, да сви желе да виде колике су отпремнине.

"Који су други послови, све је неизвесно немамо више стрпљења", истиче Милојевић.

Менаџмент "Фијатове" фабрике у Крагујевцу 12. маја започео је разговоре са око 2.000 запослених у тој фабрици. Како је РТС-у тада потврђено у Самосталном синдикату, због обуставе производње, радницима је понуђено да у наредне две године раде у некој од фабрика "Стелантисове" групације у Словачкој, Пољској, Италији или Немачкој, а друга опција је, како тврде у синдикату, отпуштање.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи