Читај ми!

Стомачне тегобе међу александровачким основцима након екскурзије у Нишкој Бањи

Због стомачних тегоба 76 ученика нижих разреда Основне школе "Иво Лола Рибар" из Александровца јавило се Дому здравља у Александровцу овог викенда.

Иако још увек није јасно шта је тачан узрок, због чињенице да су сва деца средином недеље заједно конзумирала храну током једнодневне екскурзије у Нишкој Бањи, У Александровцу не искључују могућност да је то могући разлог тегоба.

Према информацијама које је школа дала Заводу за јавно здравље у Крушевцу из прве групе од 204 ђака и професора, који су на ексузрији били у среду, 61 ђак је имао симптомиме, док је од 155 особа из друге групе, који су на екскурзију отишли у четвртак, сутрадан са наставе изостало 15 ђака.

Међу професорима у пратњи деце на екскурзији, према расположивим подацима, нико се није жалио на стомачне тегобе.

Нико од деце није имао тежу клиничку слику због које би била хоспитализована, већ су на кућно лечење послата након збрињавања у Александровачком Дому здравља.

Према речима докторке Мирјане Аврамовић, епидемиоплога Зваода за јавно здравље у Крушевцу данас им је из Александровца достављено 15 узорака на анализу која ће бити окончана у наредна три дана, након чега ће бити јасније и шта је узрок тегоба које су ђаци имали.

Према речима докторке Аврамовић у контакту са колегама из Завода за јавно здравље у Нишу, током претходних пет дана није било пријаве тровања храном из ресторана у Нишкој Бањи.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво