Читај ми!

Обележава се Дан полиције, сећање на сукобе код Чукур чесме

Обележава се Дан полиције. Централна свечаност је у Штарк Арени, а након тога, по традицији, Кнез Михаиловом улицом дефиловаће полицијски оркестар, коњаници, припадници саобраћајне полиције, жандармерије, ватрогасци. На Калемегдану ће се најмлађи дружити са припадницима МУП-а.

Дан Министарства унутрашњих послова и Дан полиције обележава се у знак сећања на 1862. годину, када је српска Жандармерија, на Духове, одиграла пресудну улогу у сукобима код београдске Чукур-чесме, као и током турског бомбардовања Београда наредног дана.

Mинистар унутрашњих послова Александар Вулин положио је венац на спомен-обележје у знак сећања на припаднике Министарства унутрашњих послова који су жртвовали своје животе вршећи службену дужност, зарад мира и безбедности Србије.

"Свим припадницима Министарства унутрашњих послова честитам славу и данашњи дан - Дан Министарства унутрашњих послова. Ово није само празник, ово је дан када се подсећамо оних који су се за ову земљу борили, оних који су сачували честито и часно српско име", рекао је министар полиције Александар Вулин итичући да ће брига о породицама погинулих бити један од најважнијих задатака МУП-а.

Министар је претходно присуствовао обележавању славе Министарства унутрашњих послова Света Тројица и сечењу славског колача у цркви Светог Симеона Мироточивог на Новом Београду.

Положени венци 

У склопу обележавања Дана Министарства унутрашњих послова и Дана полиције државни секретар Бојан Јоцић и помоћник министра и начелник Сектора за аналитику, телекомуникационе и информационе технологије Слободан Недељковић положили су венац на спомен-плочу првом министру полиције - војводи Јакову Ненадовићу.

Командант Жандармерије Дејан Луковић, командант Специјалне антитерористичке јединице Спасоје Вулевић и начелник Полицијске управе за град Београд Веселин Милић положили су венце на спомен-обележје на Чукур-чесми.

Начелник Полицијске управе у Ваљеву Влада Јеринић положио је венац на споменик Јакову Ненадовићу у Бранковини, док су на споменик жандарму са Чукур-чесме Ивку Прокићу венце положили помоћник команданта Жандармерије Срђан Радисављевић и помоћник начелника Полицијске управе за град Београд Владимир Поповић.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво