Читај ми!

Делови Београда без струје због невремена – гром ударио у кућу, проблеми у градском саобраћају

Београд је јутрос захватило невреме са кишом, грмљавином и јаким северозападним ветром које је стигло из правца Земуна. Делови Крњаче и Борче без струје. Проблеми у градском саобраћају.

Београђане који су поранили дочекало је потпуно мрачно јутро, јак ветар и киша. Поломљено је доста грања, а ветар је разнео различите предмете по улицама.

Гром је ударио у једну кућу у Зеленгорској улици у Земуну, па се особа која је живела у њој нагутала дима, сазнаје РТС у Хитној помоћи која је интервенисала на лицу места. 

Поједини делови Борче и Крњаче немају струју због квара на трафо станици. Екипе Електродистрибуције су на терену.

Јутрошње невреме донело је проблеме у градском саобраћају. Око 5.30 гром је ударио у трансформатор Депоа Сава, тако да у тој трамвајској гаражи није било струје.

Током преподнева квар је отклоњен и линије саобраћају редовном трасом, рекао је за Танјуг градски секретар Дарко Главаш.

Дрво које је око пет сати пало на углу цара Николаја и Улице Максима Горког, оштетило је тролејбуску мрежу. У застоју су линије 19, 22 и 29.

Дрво је пало на коловоз и Војвођанске улице у Сурчину. Застој у саобраћају трајао је око 50 минута.  

Кварови на електродистрибутивној мрежи забележени су и на територији Расинског и Зајечарског округа. 

Прогноза метеоролога за викенд 

РХМЗ најављује да ће током поподневних сати на подручју Србије бити умерено и потпуно облачно.

У Војводини, на подручју Браничевског округа, као и на крајњем југоистоку местимично са кишом или локалним пљусковима са грмљавином.

На подручју источне и јужне Србије нестабилно, местимично са кишом и пљусковима са грмљавином, а локално су могуће и краткотрајне временске непогоде: град, јак ветар и интензивнији пљускови.

РХМЗ упозорава да се у недељу у источној Србији локално очекује велика количина падавина од 20 до 40 литара кише по метру квадратном, локално и око 60 литара за 24 сата.

Kишa, пљускови, грмљавина и појачан северозападн ветaр oчекују Београђане и другог дана викенда.