Читај ми!

ФДУ има нови студијски програм за љубитеље видео-игара, анимације и визуелних ефеката

Визуелни ефекти, анимација и гејм арт - нови је студијски програм на Факултету драмских уметности у Београду. Конкурс за пријемни испит у јуну је расписан, а упис прве генерације студента очекује се у јулу.

Нова катедра, савремено опремљен кабинет, врхунски услови рада за предвиђених двадесет студената. На новом програму радило се неколико година уз подршку компанија које се баве анимацијом, визуелним ефектима и видео-играма.

Факултету драмских уметности подршка као и награда "Епик Мега Грант" стигла је од водеће светске компаније из области интерактивних уметности и 3D технологија "Епик Гејмса".

"Ова нам је област фалила у високом школству, иако имамо развијену привреду која се бави тим областима - специјалним ефектима, анимацијом, као и гејмингом. Фалила нам је подршка у едукацији високог школства. Уз подршку Министарства просвете и директно кабинета председнице Владе, успели смо да добијемо и нова радна места и нови буџет да креирамо нови програм", каже професор Милош Павловић, декан ФДУ.

На првој години студенти ће се упознавати са анимацијом, визуелним ефектима, гејм артом али и драмском и ликовном уметношћу. У другој се усмеравају ка својим афинитетима, у трећој уче напредне технике и најсавременије методе стварања. У четвртој години раде сложен заједнички рад.

"Најбољи кандидати за нас су они који воле да играју видео-игре, који воле да гледају анимиране филмове, који воле да гледају филмове са пуно визуелних ефеката, са чудовиштима и сличним стварима, а притом их интересује како је то направљено. Сва она деца која воле да седе за компјутером су стварно идеални кандидати за нас", истиче професорка Мина Цветиновић Павков.

Предаја докумената ће бити 15. и 16. јуна, а пријемни почиње 25. јуна.

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи