Читај ми!

Гак: Oстало још неколико средњих школа да се прегледају после дојава о бомбама

Градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак рекао је за РТС да данас све основне школе раде у пуном капацитету и да је остало још неколико средњих школа да се прегледају због дојава о подметнутним бомбама.

Да ли су завршене безбедносне провере у свим београдским основним и средњим школама после дојава о бомбама и да ли се образовни систем вратио у редовне токове? Да ли је Београд спреман за Финал фор и дочек кошаркаске елите.

 

Градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак рекао је гостујући у Дневнику РТС-а да данас све основне школе раде у пуном капацитету и да је остало још неколико средњих школа да се прегледају.

"Добро је да ни у једној школи није нађени ниједна експлозивна направа. Јуче смо имали неколико дојава и те школе су остале да се прегледају. Ја верујем да ћемо сутра радити пуним капацитетом и када су у питањи и средње и основне школе", навео је Гак.

Гак је прокоментарисао да верује да експлозија бомбе која се догодила јутрос на Новом Београду нема везе са претњама које су се догађале претходних дана.

Гак је рекао да је више од 220 школа добило дојаву претходна три дана, да је у постављена експлозивна направа.

"Школе су се понашале одговорно, свака школа има план за евакуацију. Није дошло до већег угрожавања деце", напоменуо је додајући да свака пријава мора озбиљно да се схвати.

Гак је рекао да је Београд увек спреман за велика такмичења, коментаришући одржавање Евролиге у нашем главном граду, које почиње данас. Напоменуо је да су приликом разговора са челницима овог такмичења имали здатак да их убеде да ће Београд добро изнети пре свега безбедносне изазове.

Прокоментарисао је да је за упис у београдске вртиће стигло 3.000 захтева мање него прошле године, и да је разлог томе сарадња са приватним вртићима, али и проширење капацитета државних вртића.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво