Читај ми!

Електронска управа и шира примена дигитализације главни циљеви Наледа у будућности

Примена Зелене агенде, поспешивање услова за инвестирање и градњу, као и доношење квалитетнијих прописа, најбитнији су реформски задаци стратешког плана Националне асоцијације за локални економски развој за наредне три године. Последњих пет година Србија је привукла око половине страних инвестиција у региону, а само из Сједињених Америчких држава стигло је више од четири милијарде долара директних инвестиција.

Сузбијање сиве економије, унапређење јавних финансија, доношење и спровођење мера за развој предузетништва и иновација, локална подршка привреди, подстицање регионалне сарадње, само су неке од планираних задатака Наледа.

"У будућности то су те теме електронске управе, увођење дигитализације у све већи и шири спектар сервиса које јавна управа нуди грађанима и то ће се свакако видети у неком будућем периоду", каже Владислав Цветковић. председник УО Наледа.

Србија ради на реформама да би постала попут земаља Европске уније, сматра амерички амбасадор у Београду.

"Мислим да је стратешки правац Србије јасан. Он води ка западу, искрено, зато што другог пута нема. Историја се променила и људи то схватају. Што се тиче реформи, оне су увек тешке, али када их заврши, Србија ће бити још снажнија", поручује Кристофер Хил, амбасадор САД у Београду.

Претходне четири године Налед је у просеку остварио више од 90 одсто плана, а резултати су увођење система е-шалтер и унапређење електронских грађевинских дозвола. Истичу да настављају европске интеграције.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара