Читај ми!

УНС тражи да Међународна федерација новинара усвоји резолуцију о Милану Пантићу

Удружење новинара Србије (УНС) затражило је да Међународна федерација новинара (IFJ) на предстојећој скупштини усвоји резолуцију којом тражи ефикасан правосудни поступак и ангажовање српског Тужилаштва за организовани криминал, како би после више од две деценије били откривени и кажњени налогодавци и убице новинара Милана Пантића.

У предлогу резолуције, УНС наглашава да истрага полиције и тужилаштва у Јагодини није довела до кажњавања починилаца и налогодаваца убиства новинара Милана Пантића и да стоји у месту пуну 21 годину.

УНС је затражио да скупштина Међународне федерације новинара подржи рад Комисије за истраживање убистава новинара.

У тексту предложене резолуције истакнуто је да је Комисија, као тело које има мандат Владе Србије, свој рад окончала и да је полицијска истрага указала на налогодавце и извршиоце убиства новинара Милана Пантића.

"Забринути због тога што су налази Комисије за истраживање убистава новинара достављени српским званичним органима и што нема помака", пише у предлогу резолуције УНС и у наставку се тражи подршка за захтев да Тужилаштво за организовани криминал преузме случај убиства Милана Пантића.

Скупштина Међународне федерације новинара одржава се у Оману од 31. маја до 3. јуна ове године и на њој ће УНС представљати члан Управе Миљан Витомировић.

Међународна федерација новинара, чији је УНС пуноправни члан, највећа је новинарска организација на свету. Представља 600.000 професионалаца из више од 140 земаља.