Читај ми!

УНС тражи да Међународна федерација новинара усвоји резолуцију о Милану Пантићу

Удружење новинара Србије (УНС) затражило је да Међународна федерација новинара (IFJ) на предстојећој скупштини усвоји резолуцију којом тражи ефикасан правосудни поступак и ангажовање српског Тужилаштва за организовани криминал, како би после више од две деценије били откривени и кажњени налогодавци и убице новинара Милана Пантића.

У предлогу резолуције, УНС наглашава да истрага полиције и тужилаштва у Јагодини није довела до кажњавања починилаца и налогодаваца убиства новинара Милана Пантића и да стоји у месту пуну 21 годину.

УНС је затражио да скупштина Међународне федерације новинара подржи рад Комисије за истраживање убистава новинара.

У тексту предложене резолуције истакнуто је да је Комисија, као тело које има мандат Владе Србије, свој рад окончала и да је полицијска истрага указала на налогодавце и извршиоце убиства новинара Милана Пантића.

"Забринути због тога што су налази Комисије за истраживање убистава новинара достављени српским званичним органима и што нема помака", пише у предлогу резолуције УНС и у наставку се тражи подршка за захтев да Тужилаштво за организовани криминал преузме случај убиства Милана Пантића.

Скупштина Међународне федерације новинара одржава се у Оману од 31. маја до 3. јуна ове године и на њој ће УНС представљати члан Управе Миљан Витомировић.

Међународна федерација новинара, чији је УНС пуноправни члан, највећа је новинарска организација на свету. Представља 600.000 професионалаца из више од 140 земаља.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво