Читај ми!

Вулин и Ружић: Озбиљно се приступа дојавама о бомбама

Министар унутрашњих послова Александар Вулин разговарао је са првим потпредседником Владе и министром просвете, науке и технолошког развоја Бранком Ружићем о учесталим дојавама о наводно постављеним експлозивним направама у школама.

Вулин је истакао да се против Србије води специјални рат у којем нису поштеђена ни деца, и да наша држава озбиљно приступа решавању проблема лажних дојава о бомбама, саопштено је из Министарства унутрашњих послова.

"У току је специјални рат који се води против Србије, а у том рату нису поштеђене ни школске институције, ни деца. Наша држава озбиљно прилази решавању проблема лажних дојава о бомбама. Министарство унутрашњих послова води рачуна о безбедности свих грађана, а посебно деце, и учинићемо све да се настава одвија несметано, и да се завршни испити и полагање матуре спроведу у предвиђеном року и да се школска година заврши на време", поручио је Вулин.

Припадници полиције изузетно посвећено и професионално, брзо и правовремено реагују по свакој пријави о бомби и учиниће све да се што пре успостави нормалан систем рада у школама, рекао је Вулин, захваливши свим родитељима, деци и наставницима на разумевању.

Ружић је захвалио Вулину и припадницама полиције на брзој и правовременој реакцији коју су показали током јучерашњих догађаја када је у више од 100 школа стигло обавештење да се ту налази експлозивна направа.

"Захвалан сам на брзој и правовременој реакцији припадника Министарства унутрашњих послова, а и на одличној сарадњи и координацији са школама. У свим прегледаним школама установљено је да је дојава о бомби лажна. У школама у којима је контрадиверзиони преглед у току, настава ће се одвијати онлајн. Приоритет је безбедност наше деце и запослених и то нећемо угрожавати", поручио је министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић.

Министарство просвете: Претње упућене у 173 школе

Од укупно 258 основних и средњих школа у Београду, током јучерашњег дана, у преподневним и поподненвим часовима, електронском поштом упућене претње о постављеној експлозивној направи стигле су адресе на укупно 173 школа.

 

"У циљу обезбеђивања континуитета у наставно-образовном процесу, 88 школа, у којима је у току или чекају на преглед контрадиверзионих екипа МУП-а, организовало је онлајн наставу, док се у осталим школама у којима је потврђено да су пријаве лажне, настава одвија непосредно", наводи се у саопштењу Министарства просвете.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво