Читај ми!

Ружић: Модел наставе ће се прилагођавати због дојава о бомбама у школама, неће бити радне суботе

Министар просвете Бранко Ружић изјавио је јутрос да ће се због дојава о бомбама у школама модел наставе прилагођавати и да ће тамо где је ситуација безбедна деца похађати наставу непосредно, док ће школе које нису прегледане родитеље обавестити да ће се настава одржавати на даљину.

Ружић је на ТВ Прва рекао да ће, ако то буде потребно, бити примењиван онлајн модел наставе и школска година приведена крају.

Говорећи о надокнади изгубљених часова због дојава о бомбама, Ружић је рекао да неће бити уведена радна субота због јучерашњег дана, али да је потребно да се часови надокнаде сажимањем градива, продужењем наставе или на неки други начин. О томе одлучују директори у складу са дозволом школских управа.

Ружић је истакао да сам систем функционише захваљујући преданости и искуству оних у њему.

"Важно је да и деца схвате да ово није игра, ово је на неки начин психолошки рат и са њима, јер се сада закључују оцене и деца треба да одговарају предмете", рекао је министар.

Навео је да су, на сву срећу у 100 одсто прегледаних школа дојаве биле лажне и да је то најважније са аспекта безбедности деце. Ружић је оценио да МУП ради посао одлично и додао да не зна чија је идеја о дојави, али да је трагедија да су на мети најмлађи.

Ружић је истакао да је дојаве јуче примило 97 основних и неколико средњих школа и нагласио да је жеља да се изазове паника, да се води нека врста психолошког рата. Оценио је да се иде на изнуривање ресурса, јер нема толико контрадиверзионих екипа.

"Морамо да се изборимо са овим изазовом, деца не смеју бити мета политичких циљева", нагласио је Ружић. Указао је да је важно да безбедносне службе раде свој посао како би они који то раде што пре били санкционисани и додао да надлежно тужилаштво ради на томе.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво