Читај ми!

Трећина противградних станица аутоматизована, довољно ракета за одбрану од града

После неколико дана правих летњих температура стигло је упозорење на могуће временске непогоде са појавом града и олујног времена током дана. Начелник Центра за одбрану од града Зоран Бабић каже да су противградне станице опремљене са довољним бројем ракета.

Сезона одбране од града почела је пре месец дана, а претходних година штете од града биле су огромне. Осим објеката највише су страдале пољопривредне културе.

"У пуној су приправности за надолазеће непогоде које су најављене за данас. Имо сасвим довољан број ракета, и у свакој станици се налази 9 до 14 ракета", рекао је Бабић.

Да би се повећала ефикасност кренуло се у аутоматизацију рада, и у Центру за одбрану од града очекују да је заврше у наредних 5 година.

Проблема је било првенствено у вези са надокнадом за стрелце али, како каже Бабић, имају одличну сарадњу са локалном самоуправом.

До сада је око 350 станица аутоматизовано а 900 станица дејствује са стрелцима. Ипак, не постоји 100-процентна заштита, оно што наука може да пружи је 50 до 70 одсто", рекао је за РТС начелник Центра за одбрану од града Зоран Бабић.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара