Читај ми!

Када се јаве главобоља, конфузност, немогућност изговора - немојте рећи себи није битно

Др Данијела Јевтић рекла је за РТС да се мождани удар не јавља само код старијих особа него и код радноактивних људи испод 65 година и да свака секунда спасава. Указала је на смимптоме који могу довести до можданог удара.

Докторка из Хитне помоћи Данијела Јевтић рекла је за РТС да је током ноћи било 95 позива, 25 на јавним местима, био је један интерклинички инфаркт а у четири саобраћајне незгоде осморо лакше повређених.

"На јавним местима било је доста алкохолисаних, доста позива због притиска и гушења код асматичара", напоменула је др Јевтић.

Посебно је апеловала да се олако не схвате симптоми који могу довести до можданог удара, иако брзо прођу.

Када се деси главобоља, конфузност, неразумевање оног што друга особа прича, немогућност изговора, асмиметрична осетљивост једне и друге стране, немогућност покретања, немогућност хода - промене прођу за релативно кратко време - не треба човек да каже себи није битно, прошло је него да схвати да то веома често најављује, чак и у року од 24 сата, мождани удар, истакла је докторка.

Према њеним речимна, мождани удар се не јавља само код старијих него и код радноактивних људи испод 65 година и свака секунда спасава, а посебно за жене може да буде фаталан.

Изизетно је важно да се притисак, масноћа и шећер регулишу и да се користи терапија против згрушавања крви, закључила је др Јевтић.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи