Читај ми!

Хоћемо ли ове године ауто-возом моћи до Црне Горе

Многи се сећају како су са мамом и татом ишли на море ауто-возом. Кола се упаркирају на теретни вагон, а породице се потрпају у спаваћа кола. Једно спавање и ујутру смо на мору. Сада међународни воз Београд–Бар саобраћа уобичајено, али већ годину дана нема ауто-воза. Прво је разлог била пандемија, а потом затварање станице у Топчидеру, једине на којој су могли да се укрцају аутомобили у воз. Како сада ствари стоје ни овог лета нећемо моћи ауто-возом у Црну Гору на море.

Читаве породице ауто-возом су путовале на море. Деценијама је било тако. Последњи пут од Београда до Бара ауто-воз је саобраћао 2020. године

Прво се линија преместила са Главне, на Железничку станицу у Топчидеру, а потом је, како кажу надлежни, због пандемије, укинута прошле године. Ауто-возом би овог лета поново хтела да путује породица Илић. Али....

"Ове године смо добили информацију да највероватније воз неће саобраћати из разлога што немају где да поставе рампу за утовар возила", каже Владимир Илић.

Само је станица у Топчидеру имала рампу преко које су аутомобили могли да се укрцају у ауто-воз, али та станица је затворена прошле године. Тада је најављено да ће ауто-воз полазити из Земуна, али како су нам сада рекли из "Србија воза", још се не зна на којој ће станици рампа бити постављена.

Током 2020. карта у једном смеру у ауто-возу коштала је 30 евра, уз доплату за аутомобил и то је било исплативије него да се колима путује до Бара.

"Не знам, колима ми се не исплати, деца су мала, мучнина, повраћање, дуг пут. Ако оспособе, возом ћемо, ако не оспособе онда ће жена и деца возом, а ја ћу се колима спустити доле", додаје Илић.

Из "Србија воза" су нам рекли да је план да ауто-воз крене и ове године пут Бара 15. јуна, али де не верују да ће успети да заврше све потребне припреме на време.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво