Читај ми!

Батровци, мигранти у ''бункеру'' крова комбија

Цариници су на прелазу Батровци, у сарадњи са полицијом, спречили покушај кријумчарења миграната у специјално преграђеном "бункеру" крова једног теретног комбија.

Захваљујући мобилном скенеру, којим је прегледан комби бугарских регистарских ознака, уочене су људске силуете у кровном делу возила, саопштила је Управа царина.

Након тога је извршен и физички преглед и том приликом су из скученог простора преграђеног у крову комбија извучена четворица младића, које је заједно са возачем и возилом преузела у даљу надлежност полиција.

У жељи да дођу до неке од западноевропских земаља, мигранти понекад ''залутају'' и нађу се на некој испостави у унутрашњости земље, уместо на граници.

"Тако је пре недељу дана на робној испостави Крушевац, у товару каучука из Грчке, пронађено чак седам 'слепих путника' пореклом из блискоисточних земаља, без било какве документациије код себе", наводи се у саопштењу.

Цариници су од почетка 2022. године заједно са полицијом, на готово свим већим прелазима, спречили укупно 223 мигранта у покушају илегалног преласка границе.