Читај ми!

Почела ексхумација тела Муамера Зукорлића

Почела је ексхумација тела бившег председника Странке правде и помирења и народног посланика и некадашњег муфтије, Муамера Зукорлића у Орљу, родном месту где је сахрањен. Због прописа правосудних органа којима су тачно утврђени услови у којима се изводи процес није доступан приступ медијима и јавности.

Сви прилази који воде према Орљу и гробу или мезару Муамера Зукорлића су под контролом полиције.

Син преминулог Муамера Зукорлића, Усаме Зукорлић предао је Републичком јавном тужилаштву 11. априла лабораторијске налазе који, како је рекао, показују да његов отац није умро природном смрћу, већ да је отрован.

Виши суд у Новом Пазару донео је одлуку да процес ексхумације и обдукције тела Муамера Зукорилића обави Међународни стручни тим састављен од обдуцената из наше земље, БиХ и Немачке.

Процес ће надгледати државни тужилац БиХ.

Усаме Зукорлић рекао је да је једна лабораторија утврдила да постоји висока вероватноћа да је Муамер Зукорлић отрован тешким металима, а друга да је отрован храном. Обдукција ће бити рађена у општој болници у Новом Пазару, а тело ће бити сахрањено у дворишту Алтуналем џамије.

Сахрана је заказана након послеподневне молитве, а након сахране грађани ће моћи да обиђу гробно место Муамера Зукорлића који је преминуо новебра прошле године.