Читај ми!

Надбискуп Хочевар у Ускршњој посланици: Где влада заједништво, тамо цвета и нада

Тамо где влада заједништво, тамо цвета и нада. Ускрс нас тако и увек усмерава у нове дане, дане расцветавајућих могућности, поручио је у Ускршњој посланици београдски надбискуп Станислав Хочевар. Упозорава све који се задовољавају једино материјалним поседовањем и уживањем, да ће њихово краљевство бити кратког даха.

Надбискуп Станислав Хочевар у Ускршњој посланици навео је да у тешким временима смисао свега треба тражити у вери.

"Будући да смо сви ми као делитељи наше заједничке повести позвани на позорницу историјског догађања и то не у доба многобројних, него у доба радикалних промена, сви смо ми много снажније позвани да свестраније него некада тражимо краљевство Исуса Христа и његову праведност", навео је Хочевар.

Додао је и да ће нам само снага трагања за краљевством и његовом праведношћу осигурати све што за живот потребно.

Позвао је да, с обзиром на то да је неупитно на делу моћ Божјег Провиђења, и то упркос свим нашим личним и колективним границама, окусимо међусобно ову бесплатну доброту заједништва.

"А тамо где влада заједништво, тамо цвета и нада. Ускрс нас тако и увек усмерава у нове дане, дане расцветавајућих могућности", истакао је у Ускршњој посланици.

Надбискуп Хочевар је честитао свима срећан и благословен Ускрс.

"Христ је ускрснуо - зато и ми можемо започети нови живот. Можемо слободно живети Његово Краљевство апсолутне снаге љубави и удисати свуда и увек Његову Правду. Да, Христос васкресе - Ваистину васкресе! Радујмо се, сестре и браћо! И, делећи свима мир и радост, отварајмо путеве наде, путеве најрадосније вести: Христ је устао из мртвих!", навео је у Ускршњој посланици београдски надбискуп Станислав Хочевар.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво