Читај ми!

Апликација "Погребних услуга" омогућиће и паљење свећа, наручивање венаца

Модернизација коју припрема Jавно предузеће Погребне услуге помоћи ће, како кажу, онима који живе далеко и не могу да одржавају гробна места рођака. Најављују да ће ускоро преко апликације и сајта моћи да се упали свећа, наручи венац или постави клупа на гробљу.

Идеја је да се кликом преко апликације на мобилном телефону уради све у вези са одавањем поште најмилијима, кажу у ЈKП "Погребне услуге".

"Ово је пројекат, у интересу наших суграђана да на што лакши начин пронађу парцелу, гробно место, одају пошту, положе цвеће, запале свећу или да објаве електронску читуљу у штампаним медијима", рекао је Владан Ђукић, в. д. директора ЈКП "Погребне услуге".

Свако ко не може да дође на сахрану из било ког краја света може да ода почаст преминулом познанику, пријатељу или члану родбине.

На сајту или преко апликације моћи ће да изабере цвеће, венац или свећу, након чега ће радници на гробљу то физички поставити и послати слику гробног места као потврду.

У јуну и јулу апликација ће радити пробно са свим опцијама, а званично, из предузећа очекују да овај начин одавања почасти умрлима од септембра у потпуности функционише.

У плану је да до тада мапирају сва гробља у њиховом систему одржавања. Тако ће некоме ко први пут долази на гробље бити знатно олакшано проналажење гробног места које жели да посети. Све то уз само неколико кликова на телефону.

"Свако ко има мобилни телефон, тач скрин, моћи ће да укуца име и презиме преминуле особе и град, изаћи ће све фотографије и када га препозна довољно је да кликне на њега након чега ће изаћи читуља преко које ће моћи да изабере коју врсту услуга жели да оствари преко те е-читуље", додао је Ђукић.

Апликацију ће практично моћи да користи свако ко има приступ интернету и отвореног је типа, нису потребне додатне инсталације.

Постојаће и могућности да се преко апликације објави читуља са текстом, у штампаним и електронским медијима, а цена ће зависити од врсте и обима.

четвртак, 28. март 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво