Читај ми!

Водови под високим напоном – забрањен прилаз градилишту брзе пруге између Новог Сада и Суботице

"Инфраструктура железнице Србије" упозорава грађане да се не приближавају градилишту брзе пруге између Новог Сада и Суботице, како би се сачували безбедност и људски животи, јер су у току радови на контактној мрежи, а водови на овој деоници су под високим напоном. Приближавање градилишту брзе пруге Нови Сад – Суботица због тога је опасно по живот и забрањено.

Наиме, 7. априла обустављен је железнички саобраћај између Новог Сада и Суботице због изградње пруге за саобраћај возова који иду брзином од 200 километара на час, наводи се у саопштењу "Инфраструктуре железнице Србије".

Радови су почели демонтажом возних водова и каблова контактне мреже на деоници Сајлово–Змајево, а градилишта су обезбеђена и заштићена. Свакодневно ће бити демонтирано око три и по километра водова контактне мреже. Међутим, у складу са планом и динамиком извођења радова, високи струјни напон повремено ће бити укључиван кроз контактну мрежу на овом делу пруге.

Поред тога, под високим струјним напоном су такође и делови пруге у железничким станицама Нови Сад, Нови Сад Ранжирна и Врбас, на деоници Змајево–Врбас, као и на другим деловима пруге између Новог Сада и Суботице где ће се у наредном периоду изводити радови на изградњи брзе пруге.

Подсећамо да кроз возне водове контактне мреже изнад железничке пруге пролази струја високог напона од 25.000 волти. Да би се догодила несрећа, није неопходно да се додирну каблови кантактне мреже, већ је довољно само да се уђе у струјно коло, које може да буде удаљено и по неколико метара од каблова контактне мреже, па да се доживи струјни удар. Овакви случајеви најчешће се завршавају трагично, са тешким повредама или смртним исходом.

Због тога "Инфраструктура железнице Србије" још једном апелује и упозорава да се нико не приближава градилишту брзе пруге Нови Сад – Суботица, да не улази у зону радова и контактне мреже и да ће контактна мрежа дуж читаве деонице у наредном периоду повремено или стално бити под високим напоном. То је једини начин да се сачувају безбедност и људски животи.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво