Читај ми!

МУП формирао Јединицу за сузбијање еколошког криминала и заштиту животне средине

Министарство унутрашњих послова формирало је Јединицу за сузбијање еколошког криминала и заштиту животне средине, која ће као своју примарну активност имати борбу против оних који уништавају и загађују природу и околину, саопштио је МУП. Министар унутрашњих послова Александар Вулин је истакао да ће свака злоупотреба, уништавање и нарушавање природе, свако загађивање бити санкционисано и кажњено од стране те јединице и еколошке полиције.

Александар Вулин је на састанку са министарком за заштиту животне средине Иреном Вујовић и руководиоцима Јединице за сузбијање еколошког криминала и заштиту животне средине, истакао да се раст еколошког криминала бележи широм света и да за последицу има уништавање целокупне природе, губитак биодиверзитета и природних ресурса, те да је на држави да учини све да заштити и сачува своје реке, планине и природу.

Вулин је истакао да ће свака злоупотреба, уништавање и нарушавање природе, свако загађивање шире и уже околине и нашег простора биће санкционисано и кажњено од стране Јединице за сузбијање еколошког криминала и заштиту животне средине, еколошке полиције.

"Немамо ништа вредније од својих грађана и своје природе. Сви они који буду намерно или зарад личних интереса довели наше природне ресурсе у опасност, мораће да одговарају, у складу са законом. Нико не сме да одузима нашим грађанима право на здраву околину и здрав живот", поручио је министар полиције Александар Вулин. 

Најавио је у наредном периоду улагање још значајнијих средства у очување и заштиту животне средине. 

Начелник новоформиране Јединице за сузбијање еколошког криминала и заштиту животне средине, Живица Мунћан обавестио је министра о плановима и активностима које ће та јединица у наредном периоду предузети како би се еколошком криминалу у Србији што пре стало на пут. 

Вујовић: Важност сарадње с еколошком полицијом 

Министарка за заштиту животне средине Ирена Вујовић је навела да је подршка полиције од великог значаја за спречавање еколошких преступа, истичући да Министарство које води већ улаже велике напоре како би се подигла свест у друштву о значају заштите животне средине.

"Kреирањем апликације gReact, додатно је поједностављена комуникација грађана са нашим оператерима, који примедбе прослеђују у већини случајева локалним службама. У том делу видим велики простор за сарадњу са еколошком полицијом, посебно у случајевима који превазилазе надлежност инспекција. Сигурна сам да ћемо, ако радимо заједно, остварити још боље резултате и да ћемо будућим генерацијама оставити здраву и чисту Србију", истакла је  Вујовићева.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи