Читај ми!

Многи пожурили да се венчају – сале викендом заузете до краја октобра, свадбе и радним данима

После две године, са падом броја заражених коронавирусом, живот се враћа у уобичајене токове. Због великог броја отказаних свадби, сада се венчања одржавају и током радне недеље. Због повећане тражње више су и цене у ресторанима.

У једном од београдских ресторана који има салу за свадбе тврде да примећују велику промену у последње време.

"Што се тиче интересовања, много је веће него прошле и претпрошле године. Сигуран сам да је то због тога што се људи нису венчавали прошле и претпрошле године у оноликој мери колико је то раније било, па можда мало и журе да то сада одраде", каже руководилац ресторана Војислав Божиловић.

Викенди су углавном заузети за венчања све до краја октобра, док су радни дани резервисани за прославе 18. рођендана и крштења.

Ипак, ни то више није правило, па се све чешће, последњих неколико месеци, дешава да свадбене прославе буду и радним данима. Резервише се неколико месеци унапред.

"Интересантно је то да је велика заинтересованост за одређене датуме у мају, јуну и септембру, а не подједнако за све друге датуме, као што је то било раније", истиче Божиловић.

Каже да је готово све распродато. Тек понеки датум у мају и јуну је још слободан, а ситуација се не разликује много ни у другим ресторанима са свечаним салама.

Цена у овом ресторану је од 34 евра па навише по особи, што је око 15 одсто више него претходних месеци. Кажу да је то због генералног раста цена.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се