Читај ми!

Није Констракта, али ни мама Кристина нема књижицу - ко је крив

Породиља Кристина Коцев из Ниша више од годину дана нема здравствену књижицу. Поред тога, како каже, због небриге послодавца, шест месеци није примала плату, а породиљски додатак јој је умањен.

Туристичка агенција у којој ради Кристина Коцев је у ликвидацији. Власник јој није уплаћивао доприносе, па није примила шест плата током трудничког боловања, а породиљско јој је смањено. Да јој здравствена књижица није важећа, сазнала је тек после порођаја.

"Сазнала сам тако што сам се опекла и отишла у хитну помоћ, након чега су они мене упутили у Дом здравља како би примила вакцину против тетануса и мени нису хтели да дају док не платим у здравственој установи јер немам осигурање", каже Кристина Коцев из Ниша.

Власник агенције у међувремену је преминуо. Правни наследници не одговарају на позиве, а АПР води поступак принудне ликвидације агенције.

"Оно што сам добила ја као одговор из АПР је да могу да сачекам још месец дана, док они њих не скину са АПР-а, да одштампам ту потврду да су скинути и да односем у биро и да се пријавим како би добила здравствену књижицу", додаје Коцева.

Кристина, која има једанаестомесечну бебу, каже да не може да се пријави ни преко супруга, до ликвидације агенције.

"Ја стварно не могу да верујем да сам се нашла у овој ситуацији и баш зато, да ли ћу успети нешто да постигнем конкретно у мом случају не знам, али се искрено надам да ће можда нека друга жена породиља, трудница, која је у оваквој ситуацији на време одреагује", прича Кристина.

До ликвидације агенције остало је још месец дана, а до тада, како каже Кристина, цитирајући победницу песме Еврозије, мора бити здрава.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво