Читај ми!

Брзи возови Србије добили име "Соко"

Брзи возови Србије зваће се "Соко", одлучио је жири конкурса "Пусти инспирацију да те вози", који је међу 3.500 пристиглих радова наградио дизајнера Андрију Арсића, аутора имена и логоа.

Одлука је саопштена на свечаности у Историјском музеју Србије.

Лого чини стилизована глава сокола у бојама српске заставе и ћирилички натпис "Соко" испод ње.

"Уверен сам да данас постављамо нове дигиталне стандарде за овај вид саобраћаја који ће нас интегрисати у Европу", изјавио је на свечаности министар грађевинарства, саобраћаја и инфрастуктуре Томислав Момировић.

Дизајнер Андрија Арсић је за најбољи предлог, осим признања, добио и награду од милион динара, а решење за нови лого му се, како је рекао за Танјуг, само наметнуло.

"Почетна идеја ми је била да нађем нешто што је брзо, с обзиром на то да су ово брзи возови. Најбрже што сам могао да нађем да живи код нас је сиви соко. То је било мало комликовано, па смо скратили на 'Соко', тако да овим решењем сам покрио три ствари: брзина, боје лога у застави Србије и да решење не одступа много од лога Србија-воза, како би то била једна целина", рекао је Арсић.

Брзи воз који је Србија купила од швајцарске компаније "Штадлер" има две палубе са укупно 316 седишта и опремљен је баром и интернетом.

Kарта у једном правцу коштаће 1.000 динара, док ће цена повратне карте бити 1.600 динара.

Директан интерсити воз од Београда до Новог Сада путоваће 36 минута, док ће онај који стаје у неколико успутних станица ту раздаљину прелазити за око 50 минута.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи