Читај ми!

Завршено тестирање брзе пруге између Београда и Новог Сада, теку пробне вожње

Мерна кола компаније Немачких железница завршила су тестирања пруге за велике брзине до 200 километара на сат између Београда и Новог Сада, саопштила ја "Инфраструктура железнице Србије".

У протеклих месец дана специјална немачка мерна кола за испитивање брзих пруга обавила су више од 400 вожњи на различитим деоницама између Београда и Новог Сада.

Знатан део тих вожњи реализован је брзином од 200 километара на сат, а тестирања су обављена у различитим временским условима, дању и током ноћи.

Након четири дана тестирања, овај специјални воз Немачких железница на српској прузи достигао је рекордну брзину од преко 200 километара на сат.

Током тестирања у потпуности је била очувана безбедност железничког саобраћаја, није било саобраћајних инцидената и она су успешно и према плану завршена.

У наредном периоду стручњаци ове немачке компаније, урадиће извештај и анализу о извршеним тестирањима на брзој прузи Београд-Нови Сад и доставити их "Инфраструктури железнице Србије".

Тестни воз Немачких железница динамичка тестирања брзе пруге обављао је фазно и по деоницама, а њима су били обухваћени испитивање геометрије новоизграђених колосека за велике брзине, параметри контактне мреже, уграђена опрема за велике брзине, компатибилност опреме и система, као и остали изведени грађевински радови на прузи.

Тестирања се настављају

Овим је компанија "Deutche Bahn Systemtechnik" завршила посао на првој прузи за велике брзине у Србији, али се тестирања између Београда и Новог Сада и даље настављају.

Свакога дана и више пута дневно се на овој деоници одвијају пробне вожње нових двоспратних "Штадлер" возова за брзине од 200 километара на сат, који ће већ средином марта бити у редовном саобраћају на брзој прузи Београд Нови Сад, а у току су и друга тестирања која обавља "Инфраструктура железнице Србије".

Већ наредне недеље биће интензивиране пробне вожње "Штадлерових" возова на брзој прузи, са великим бројем полазака и вожњи свакога дана.

На тај начин обављају се пробе саме железничке композиције за саобраћај брзином од 200 километара на сат, а машиновође стичу неопходно искуство за управљање овим савременим и модерним возовима.

Предстоји период уходавања читавог система пруге за велике брзине, од свеукупних инфраструктурних капацитета, преко возних средстава до запослених који ће учествовати у функционисању саобраћаја, како би редован саобраћај средином марта брза пруга дочекала у потпуности спремна.

С обзиром на то да се тестирања на брзој прузи настављају, организација путничког железничког саобраћаја која је уведена 17. јануара и даље је на снази.

То значи да ће и даље свакодневно у периоду од 6.30 до 17.30 сати бити обустављен железнички саобраћај на прузи Београд-Нови Сад.

Током испитивања брзе пруге неовлашћеним особама је забрањен било какав приступ и кретање перонима и колосецима у станицама и дуж пруге.

Пешацима је забрањено је прелажење преко ове пруге на недозвољеним местима и на непрописан начин.

Непоштовањем ових правила, како сада током тестирања, тако и након успостављања редовног саобраћаја возова на брзој прузи, грађани директно угрожавају живот и целокупну безбедност железничког транспорта, наведено је у саопштењу.

среда, 15. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара