Читај ми!

Покушај крађе заштитне ограде на брзој прузи Београд – Нови Сад

Две особе су синоћ покушале да украду заштитну ограду дуж брзе пруге Београд – Нови Сад, саопштила је "Инфраструктура железнице Србије". Њих је на делу ухватила чуварска служба "Кинеских железница", које изводе радове на изградњи брзе пруге, и предала их МУП-у Србије.

"Инфраструктура железнице Србије" упозорава на покушаје крађе и оштећења заштитне ограде дуж брзе пруге Београд – Нови Сад и захтева да сви они који покушавају да украду или оштете железничку имовину на брзој прузи буду изузетно оштро кажњени високим новчаним или затворским казнама, наводи се у саопштењу тог предузећа.

У железничкој станици Нови Београд синоћ су, како се наводи, ухваћене две особе у покушају крађе заштитне ограде дуж брзе пруге Београд – Нови Сад. Лопове је на делу ухватила чуварска служба "Кинеских железница", које изводе радове на изградњи брзе пруге, и предала их МУП-у Србије.

Додаје се да је протеклих дана заштитна ограда дуж брзе пруге била неколико пута пробијена и оштећена и на деоници, где радове изводи руска компанија "РЖД Интернешнл", како би се направила "пречица" за прелазак преко пруге на местима где је то строго забрањено и недопуштено.

"Стандардима на пругама за брзине од 200 км/сат предвиђено је постављање заштитних ограда дуж пруге управо да би се омогућио несметани саобраћај возова великих брзина и како би се у највећој могућој мери спречиле непредвиђене ситуације на колосеку. Тренутно су на брзој прузи у току пробна тестирања, али већ у марту између Београда и Новог Сада почиње редован путнички саобраћај возова брзином од 200 км/сат и овакве ситуације могу да доведу до трагичних и несагледивих последица. Крађа заштитне ограде дуж брзе пруге представља директно угрожавање безбедности саобраћаја и живота људи", истиче се у саопштењу.

Наводи се да "Инфраструктура железнице Србије" зато захтева да се сви овакви поступци, у складу са законским решењима, третирају као кривична дела и угрожавање јавне безбедности у саобраћају и, самим тим, најстроже кажњавају.

"Сви они који покушавају да украду или оштете железничку имовину на брзој прузи, биће изузетно оштро кажњени и санкционисани високим новчаним казнама или ће због тога завршити у затвору. Било ко ко покуша да украде или оштети делове брзе пруге, мора да буде свестан да ће сносити најтеже последице и да ће због тога платити драстичне новчане казне или бити процесуиран и завршити иза решетака. Ту изузетака неће и не сме да буде", наводе из предузећа.

Додају да су заштитне ограде дуж брзе пруге део овог пројекта и у искључивом су интересу безбедности грађана и железничког саобраћаја, као и да "Инфраструктура железнице Србије" очекује од грађана да чувају и поштују новоизграђену пругу за велике брзине која нам је на понос и коју ћемо сви користити.

"Овакви незаконити, дивљачки и неодговорни поступци појединаца угрожавају успешност читавог пројекта изградње пруге за велике брзине, и директно могу да доведу до страдања људи", истичу из "Инфраструктуре железнице Србије".

Наводи се да је дуж брзе пруге Београд – Нови Сад "Инфраструктура железнице Србије" повећала чуварску службу, извођачи радова такође редовно обилазе своје деонице, а појачано је и присуству представника МУП-а.

среда, 01. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво