Читај ми!

Патријарх са црногорским политичарима: Црква се не уплиће у страначка надметања

Патријарх спрски Порфирије разговарао је у четвртак и петак са потпредседником црногорске владе Дританом Абазовићем, одређеним министрима из кабинета Здравка Кривокапића, као и председником СНП-а и лидерима ДФ-а.

У саопштењу Информативне службе СПЦ наводи се да су састанак затражили потпредседник Владе Црне Горе Дритан Абазовић, министарка просвете, културе, науке и спорта др Весна Братић, председник Социјалистичке народне партије Владимир Јоковић, вође Демократског фронта Небојша Медојевић, Андрија Мандић и Милан Кнежевић, као и министри пољопривреде Александром Стијовићем и бившим министар правде Владимир Лепосавић.

Истиче се да је првојерарарх Српске Православне Цркве са пуним уважавањем и поштовањем саслушао њихово виђење ситуације и прилика у Црној Гори.

"Патријарх Порфирије је свакоме од саговорника изразио једини могући став да се Црква ни на који начин не уплиће у страначка надметања већ да своју бригу и молитве упућује Спаситељу за добро, мир и напредак свих грађана Црне Горе", наглашава се у саопштењу.

Додаје се да су се саговорници Његове Светости посебно интересовали за потписивање Темељног уговора између Српске Православне Цркве и Црне Горе.

"Патријарх је обрадован чињеницом да сви његови саговорници разумеју да је питање равноправности цркава и верских заједница цивилизацијског и демократског карактера, а сигуран је да ће Темељни уговор бити потписан чим се нормализују политичке прилике у Црној Гори", заључује се у саопштењу СПЦ-а.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи