Читај ми!

Предузетник из Параћина сваком раднику који постане родитељ даје по 1.000 евра

Власник једне грађевинске фирме из Параћина одлучио је да сваком раднику који добије дете помогне са хиљаду евра. Тиме, каже, жели да буде више деце и да радницима стави до знања да рачуна на њих.

На идеју да сваку новорођену бебу радника из фирме награди са хиљаду евра Богољуб Миленовић је, каже, дошао када је видео колико је ниска стопа наталитета у Србији. Свестан је да новац није пресудан фактор за проширење породице, али свака помоћ је добродошла када се роди дете.

"Млади људи који раде, чим им се укаже прилика покушавају да оду ван, у иностранство. На неки начин, циљ ми је да их анимирамо да остану овде. Подржавамо добре раднике, младе, то су људи који тек стварају породицу и којима треба потпора финасијска", каже Богољуб Миленовић, власник фирме "Љуба инвест".

Први у фирми новчану помоћ је добио Милан Стоилковић за друго дете. Исидора се родила у октобру, а иако помоћ важи од ове године, од послодавца је стигао коверат са хиљаду евра.

"Био сам изненађен. Знам да је послодавац рекао да ће то бити од ове године. Осећам се баш лепо, пријатно. Осетио сам да ме цене и као радника и као човека, а уствари сам схватио да је послодавац пре свега добар човек", прича Милан Стоилковић, машинбравар.

Та породична фирма се скоро три деценије бави производњом арматурних мрежа и грађевином. Почетком прошле године власник је први у Србији новчано стимулисао раднике да се вакцинишу.

Реакције околине су биле различите, али су радници добро реаговали. Свих 80 запослених сматра за ширу породицу и то, каже, радници препознају.

"Можда овај мој потез утиче да неко чује, па да на исти начин помогне – да ли је то тај износ или већи, небитно је. Важно је да помогнемо младе да остварују породице, да имамо децу и да остану овде", објашњава Богољуб Миленовић.

Нада се да ће у фирми бити још доста принова. Иако новац није најважнији, каже да врло добро зна да је најбољи радник – задовољан радник.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво