Читај ми!

Побољшање позиције на Шангајској листи један од задатака Универзитета у Београду

Бити на Шангајској листи је питање престижа, кажу на Универзитету у Београду, јер обухвата мање од четири одсто високошколских установа у свету. Зато је побољшање позиције на тој ранг листи један од задатака нашег најстаријег и највећег универзитета.

Циљ је боље функционисање академске заједнице, бољи, креативнији и видљивији статус универзитета. Како би побољшали положај на нпр. Шангајској листи универзитета, потребна је афирмација младих научника.

"Покушаћемо да на креативан начин допринесемо томе, да афирмишемо младе научнике како би својим доприносом, пре свега писањем научних радова и другим активностима које нису толико искључиво везане за писање радова за неки уметнички сегмент, за неки стручни сегмент, неки правни сегмент, допринети развоју нашег универзитета и подизању његовог статуса", каже ректор Универзитета у Београду професор Владан Ђокић.

Ректор најављује и афирмативне мере.

"Ми ћемо покушати да на неки начин помак на тој листи постигнемо кроз неке афирмативне сегменте – награђивање оних који буду најцитиранији, награђивање оних који буду најизврснији, у том научном сегменту и мислим да ће то допринети неком побољшању наше позиције на листама, наравно то не може да се уради веома брзо, постоји одређен процес који мора за један такав поступак да се испуни и тај процес мора да прође. И наравно у наредним годинама да Универзитет у Београду буде боље рангиран него што је данас", објашњава професор Ђокић.

Подсетимо – Универзитет у Београду се на Шангајској лисити међу првих петсто високошколских установа нашао 2012. године. Тренутно је међу првих 600.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи