Читај ми!

Крсна слава и Гаврилов опоравак - двоструко славље у породици Ђурђевић

Гаврило Ђурђевић има 16 месеци, а пре осам је примио најскупљу терапију на свету. Омогоћила му је да седи, стоји, игра се. Ујединили су се хумани људи и сакупили два и по милиона евра.

Двоструко славље у породици Ђурђевић - крсна слава и Гаврилов опоравак. Захваљујући леку који је добио, Гаврило данас може да савије главу, седи, држи предмете у руци.

"Није могао апсолутно ништа, није имао никакву контролу главе, предмете није могао да хвата, није могао да седи", рекла је Невена Ђурђевић, Гаврилова мајка.

На питање када су приметили прве ефекте терапије, каже да је то било већ после две недеље.

"Ми смо приметили јачину у његовом гласу, у плакању. Он се на жалост није уопште чуо", каже мајка.

"Када враћам снимке пре 6-7 месеци, када je лежао, само му падну руке, ноге. Тек сада видимо колико он може. Може да подигне руку преко рамена, може да се игра, пакује коcкице, смостално седи", испричао јее Александар Ђурђевић, Гаврилов тата.

"Најтужнији моменат је био добијање дијагнозе, а најсрећнији када смо успели да сакупимо средства и када је Гаврило примио терапију и кренуо да показује резултате", каже мама.

"Надамо се да ће моћи да хода, да ће моћи да буде као сва нормална деца", рекао је тата.

"Највише волим да се играм са њим, са са коцкицама", рекао је Андреј, Гаврилов брат.

Честитке данас стижу и од породица које бију исту битку, од Мињине маме.

"Може да стоји уз подршку, да прави кораке, самостално седи, има контролу главе, да се самостално игра", рекла је Мињина мама.

Напретку ових малишана помогли су многи хумани људи у Србији.

"Наша захвалност свима је неизмерна", рекла је Невена Ђурђевић.