Читај ми!

Сава Митровић, овогодишњи добитник прве награде “Др Предраг Симић“

Седму годину за редом додељује се награда "Др Предраг Симић" која носи име по нашем истакнутом универзитетском професору, политикологу и амбасадору. Награда је намењена ауторима најбољих студентских радова из области међународних односа - спољне политике Србије и балканских односа, дисциплине коју је професор Симић изучавао и предавао студентима у Београду и Подгорици. Овогодишњи добитник прве награде је студент међународне политике, Сава Митровић.

Милан Крстић, професор Факултета политичких наука каже за РТС да је добитник прве награде Сава Митровић, студент мастер студија међународне политике.

"За преостале награде да сачекамо подне, да би и остали учесници сазнали", рекао је Крстић.

Према његовим речима, жири већ традиционално има потешкоћа да изабере најбоља три рада и то показује интересовање студената Факултета политичких наука за теме којима се бавио професор Предраг Симић.

"Увек је понуђено више тема, па студенти онда одаберу неку. Ове године је највеће интересовање било за тему која се тиче Отвореног Балакана и користи које Србија и регион има политички и економски од тог пројекта", рекао је Крстић.

Истиче да награда која носи име једног угледног професора, за оног ко је освоји значи и углед у колективу, али има и материјали део.

Студенти се, додаје, једнако интересују за спољну политику, али за различите теме.

"Делује ми да 2016. када смо први пут додељивали награду било веће интересовање за теме које се тичу ЕУ, помирења у региону, решење питања КиМ, а данас се више интересују на теме као што су војна неутралност, економска интеграција региона", рекао је Крстић.

Након проглашења победника у подне, биће одржано традиционално меморијално предавање у част професора Симића. Ове године, то ће учинити његов колега и амбасадор др Срећко Ђукић, а на тему "Како изаћи из енергетске кризе?".

Награду додељују породица Симић, Факултет политичких наука и Центар за друштвени дијалог и регионалне иницијативе, уз подршку Амбасаде Републике Словачке у Београду.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи