Читај ми!

Никола Живановић – репер који никада није реповао али мотивише друге

Победити сопствена ограничења је животни мото 23-годишњег Николе Живановића из Зајечара. Упркос церебралној парализи са којом живи од рођења, он је многима мотивација – да се без обзира на околности у животу може извући максимум. Без њега је незамислива хип-хоп сцена у Зајечару, али и бројни шаховски турнири на којима ниже победе.

Николу је деда научио да игра шах а он млађег брата, да би имао са ким да тренира. Каже да му је увек циљ да победи себе а не противника у шаху. Такмичи се за шаховски клуб Зајечар и најчешће побеђује.

Активан је на друштвеним мрежама па тако упознаје нове пријатеље. Заједничким снагама смислили су, да кроз хип-хоп музику, Николине текстове, покажу јавности.

"Скоро смо се упознали, и ево сад радимо неке песме за његов нови албум и супер нам иде", каже Павле.

"Џони је пре свега велики борац, наша свакодневна мотивација за живот, доживео је много операција и нашао је начин да кроз реп музику описује свој живот и на тај начин му бар мало буде лакше", објашњава Елвис "Мех.

Он је две године радио на текстовима из своје прве књиге "Репер који никада није реповао". Због отежаног говора и нефункционалних руку, да би куцао на рачунару или телефону он користи нос.

"Ми те текстове претварамо у музику и емоције које испољава у текстовима претварамо у музику", истиче Борис "Кибо".

"Ми који смо без неког хендикепа, можда смо мање снажни и мање спремни за живот који је јако тежак а Џони невероватно зрачи снагом и добротом", наглашава Давор "Ворда".

Никола Живановић, алијас Ем Си Џони, превазилази ограничења, улепшава стварност другима и себи а оно што нема домаштава, у маниру великих уметника живљења. Због тога на његовом путу увек искрсну неки људи којима употпуњава ту слику сопственог живота и којима је својеврсна мотивација.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво