Читај ми!

Блокаде путева против Рио Тинта у више градова Србије

На више локација у Србији oдржане су једносатне блокаде путева, које је организовао Савез еколошких организација Србије, са захтевом да се обустави пројекат "Јадар" компаније Рио Тинто за експлоатацију литијума.

У Београду код Центра "Сава" од 13 до 14 часова био је заустављен саобраћај на ауто-путу у оба смера. Дошло је и до инцидента између мање групе окупљених грађана и једног возача.

У оба смера организована је и једночасовна блокада ауто-пута Београд–Суботица код Новог Сада, па се формирала колона аутомобила из правца Београда од неколико стотина метара. Демонстранти су пропуштали аутомобиле у којима има деце.

Еколошке организације су блокирале и пут Београд–Ужице–Златибор код Ложионичког моста, као и мост у Шапцу. Једночасовне блокаде, током које су пропуштена возила са децом и хитни случајеви, протекле су мирно уз повремено негодовање возача који су чекали у колони.

Блокaде одржане и на Ибарској магистрали у Прељини и магистралном путу Шабац – Лозница – Мали Зворник, јављају дописници РТС-а.

Протест у Пожеги трајао три сата

Окончан је и протест код Пожеге, на раскрсници путева према Добрињи и Косјерићу.

Учесници протеста пропуштали су возила у којима су била деца. Упркос томе што је вејао и снег, блокада је трајала од 13 до 16 часова.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво