Читај ми!

Патријарх Порфирије на божићном ручку са социјално угроженим грађанима

Патријарх српски Порфирије ручао је на Божић са потребитима, социјално угроженим грађанима, са којима је разговарао на бројне животне теме. Посаветовао их је указујући на начине којима могу да превазиђу тешкоће и проблеме са којима су суочени, саопштила је Српска православна црква.

На ручку у Верском добротворном старатељству, патријарх је поручи да радост Божића позива на заједништво, љубав, али и на спремност да усрдније следимо јеванђелска начела.

Божићној трпези љубави присуствовао је епископ хвостански Јустин, викар патријарха српског, као и презвитер Владимир Марковић, секретар Верског добротворног старатељства које очинском бригом патријарха Порфирија наставља јеванђељско дело о љубави према свима без изузетка, а особито према онима презренима и потребитима, саопштила је СПЦ.

Трпези љубави која је наставак литургијског славља присуствовао је и протођакон др Драган Радић.

Непосредно пре почетка трпезе љубави, епископ хвостански Јустин и презвитер Владимир Марковић поделили су у име патријарха српског божићне пакете свим потребитима, делећи празничну радост и љубав са њима. 

Овим сабрањем и делом љубави првојерарх Српске Цркве је поручио да је љубав према потребитима уједно и суштина мисије Цркве у свету, наводи се у саопштењу.

"Тако да се светли светлост ваша пред људима, да виде ваша добра дела и прославе Оца вашега који је на небесима" (Мт 5,16), или светоотачким речима речено: "Видео си брата свога, Бога си видео."

четвртак, 26. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи