Читај ми!

Муке Ђурића из Ваљева – мајка и син болесни и без помоћи, јер формално нису социјални случајеви

Ваљевска породица Ђурић, у којој су син и мајка тешки болесници, једва саставља крај са крајем. Мајци је само за лекове потребно 12.000 динара месечно, а дечаку који свакодневно иде на физикалну терапију 700 динара дневно за путне трошкове. Ситуацију отежава и то што немају подршку ни Града ни Центра за социјални рад, јер је глава породице у радном односу.

Милош Ђурић из Ваљева је мајстор у грађевинској фирми и ради на градилиштима широм Србије. Сваки слободан тренутак посвећује породици, јер тринаестогодишњи син Бранислав болује од церебралне парализе, а супруга Љиљана има мишићну дистрофију. На физикалну терапију свакодневно иду таксијем.

"Па, олакшало би ми да долази тај физиотерапеут да ради са њим вежбе. Ја њега не могу више у руке да га узмем. Молим таксисту да изађе, да уђе у кућу да га узме и кад се вратимо да ми га унесе, да ми га стави у колица", жали се мајка Љиљана Ђурић.

Од септембра породица Ђурић живи само од Милошеве плате, без накнаде за туђу негу и помоћ. Процедура захтева да се увек изнова доказује Бранислављев инвалидитет.

Кћерка Славица, ученица Економске школе у Ваљеву, одраста у тешким условима.

"Трудим се колико могу мајци да распремим кућу, да јој помогнем све што треба и брата исто и све што стигнем, урадим", каже Бранислављева сестра Славица.

Ђурићи моле за помоћ

На друштвеним мрежама Милош апелује на хумане људе да помогну донирањем хране, средстава за хигијену, пешкира, постељине, зимске обуће и одеће, ћебади и огрева. Породица Ђурић је без подршке Града Ваљева, јер формално нису социјални случајеви.

"Замолио бих Град Ваљево ако би могли да мало реагују на удружења инвалида и добављаче дрва за удружења инвалида. Да то буду озбиљни и праведни људи, да би ми и даље ишли преко Удружења инвалида и узимали дрва. И не бегам ја од рата, да плаћам у ратама," апелује за помоћ отац Милош Ђурић.

У грађевинској фирми, у којој је запослен Милош, о њему само речи хвале.

"Немате потребе да контролишете никакве, значи, ако сте му дали неки задатак да уради на градилишту, сматрајте да је завршен. Кад год се обратио, у било ком смислу, кад му је било најтеже, што се тиче и реновирања и саме куће и окућнице и ситуације у кући, ова фирма је њему увек изашла у сусрет," истиче Негосава Ђурић, пословни секретар ГП "Инграп омни".

Да би уредио кућу од 45 квадрата Милош је узео и кредит. А да није било једног хуманог Убаљанина, Ђурићи би остали и без печенице за Божић.

Ако имате могућност да помогнете можете то да урадите на следећи начин:

Милош Ђурић
Горић 26
Ваљево 14000
ОТП банка
динарски рачун бр. 325930060001264184

 

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи