Читај ми!

Сваки трећи корисник народне кухиње је дете, да и ова деца не буду заборављена

У народним кухињама Црвеног крста Србије више од 30.000 људи у преко 70 градова и општина добије топао оброк. Сваки трећи корисник је дете.

Љубомир Миладиновић, генерални секретар Црвеног крста рекао је гостујући у Јутарњем програму РТС-а да сви они којима је помоћ потребна знају да је Црвени крст адреса где могу добити ону врсту подршке која им је потребна.

"Преко 33.000 оброка се припреми у преко 77 средина у Србији у програму народних кухиња. Када се приближавају празници, онда се све припрема у много ранијем периоду да би се људи који су корисници овог вида помоћи обрадовали на неки начин. Већ у септембру, месецу солидарности почињу припрема за овај догађај", навео је Миладиновић.

Према његовим речима, празнични оброци се расподељују од средине децембра.

Mиладновић је напоменуо да је сваки трећи корисник народне кућиње дете и истакао да се тај податак из године у годину понавља.

"Кроз програм "Један пакетић много љубави" чинимо да и ова деца не буду заборављена, јер је циљ Црвеног крста да ниједан члан наше заједнице не буде заборављен", истакао је генерални секретар Црвеног крста.

Како је додао, пола милиона људи нема за основне потребе.

"Ми смо сада у договору са Министарством за рад за наредни циклус, врши се анализа потреба и сагледавају се које су потребе. Покушавамо да дођемо до сваке особе, стижемо до 3.000 микросредина где треба да стигнемо", истакао је.

Напомиње да су на југу, југоистоку и југозападу земље најсиромашније општине, а корисницима се не помаже само из народне кућиње него се настоји и на неке друге начине да им се помогне.

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво