Читај ми!

Честитке за Нову годину

Државни званичници и патријарх српски Порфирије упутили су грађанима Србије честитке поводом предстојећих новогодишњих празника.

Председник Александар Вучић честитао је свим грађанима Србије Нову годину.

"Заједно за нове снове у 2022. Срећна Нова година! Живела Србија", поручио је Вучић на инстаграм налогу.

Уз то је објавио снимак у којем је направљена кратка ретроспектива најважнијих догађаја који су обележили 2021. годину.

Међу њима су кадрови сусрета председника са светским лидерима Владимиром Путином, Емануелом Макроном и Ангелом Меркел, као и са самита Покрета несврстаних у Београду, са церемонија отварања фабрика, путева и пруга, болница, откривања споменика Стефану Немањи…

"Заједно за углед наше земље у свету, заједно за путеве и пруге будућности, заједно за нове инвестиције и нова радна места, заједно за најбољу здравствену негу, заједно за безбедност наше отаџбине, заједно за очување културе и традиције, заједно за очување наше природе, заједно за даљи напредак, заједно за будућност наше Србије", поручује се у снимку.

Председница Владе Ана Брнабић честитала је грађанима Србије Нову годину са жељом да 2022. буде година у којој ћемо наставити заједно да радимо на јачању наше економије, очувању здравља и унапређењу здравственог система и на свеукупном напретку нашег друштва.

"Влада Србије и ја лично остајемо посвећени стварању боље и сигурније будућности за све грађане и унапређењу квалитета живота у свим областима. Брига за здравље, отварање нових радних места, повећање животног стандарда и јачање економије су наши приоритети и у наредној години. Јачаћемо Србију као сигурно, стабилно и инклузивно друштво и добро место за живот", наводи се у честитки председнице Владе.

Свим грађанима жели пре свега добро здравље, срећу и добру енергију у Новој години.

Министар спољних послова Никола Селаковић пожелео је да наредна година буде година мира, стабилности и напретка.

"Пред нама је година у којој ће се читав свет суочавати са бројним изазовима, али Србија је кадра да се са изазовима носи. Председник Републике, Влада Србије и Министарство спољних послова наставиће да спроводе државотворну политику снажења наше земље, како на унутрашњем, тако и на спољнополитичком плану, са жељом да наредна година буде година стабилности, мира и напретка", навео је Селаковић.

Шеф дипломатије је додао да ће држава учинити оно што је до ње како би сваком грађанину омогућила да оствари своје таленте и испуни своје жеље.

Министар одбране Небојша Стефановић честитао је припадницима Министарства одбране и Војске Србије, као и свим грађанима Србије, предстојеће новогодишње празнике и пожелео да им 2022. година донесе добро здравље и срећу.

Истакао је да је поносан на "све наше војнике свих родова, све припаднике Министарства одбране, који су и у години за нама показали да Србију заиста носе у срцу".

"Поштовани грађани Србије, сваког дана у години Војска Србије је ту за вас. Сваки корак, реч и дело наших припадника посвећени су мирном сну наше деце и стабилности наше Србије. Радили смо вредно да очувамо спокој и сигурност сваког дома у нашој земљи. Били смо сложни, како то само наш народ зна, и држали се као једно. Борили смо се за мир, за осмех, за живот, за отаџбину. Поносан сам на сваку девојку и момка у униформи, на сваког пилота, тенкисту, лекара, инжењера, артиљерца, пешадинца, гардисту, рониоца, војног полицајца, специјалца. На све наше војнике свих родова, све припаднике Министарства одбране, који су и у години за нама показали да Србију заиста носе у срцу", рекао је министар Стефановић.  

Истакао је да Нову годину дочекујемо снажнији него икада, захваљујући подршци председника Александра Вучића, и да поносна на своју војску, снажнију и опремљенију него икада, на своју економију, нове путеве и фабрике, Србија граби напред, за будућност свих својих грађана.

Министар финансија Синиша Мали пожелео је грађанима да, поред здравља, у Новој години имају много разлога за радост и осмехе. 

"За нас нема опуштања, јер заједно са вама, снажно, уз велики рад и труд можемо постићи одличне резултате, који су пре свега усмерени на раст животног стандарда. Извесно је да и Нова година доноси изазове, али уз огромну вољу и труд, као и до сада, они могу бити превазиђени. Поново остварујемо најбоље резултате по питању привредног раста, који ће и ове године бити рекордан - 7,5 одсто. Нова година доноси веће плате у јавном сектору од седам до осам одсто, као и веће пензије за 5,5 процената. Минимална цена рада биће увећана за 9,4 одсто. Држава је припремила и једнократна давања која ће бити уплаћена у јануару и фебруару, и то медицинским радницима по 10.000 и пензионерима по 20.000 динара", навео је Мали.

Нагласио је да Србија може да оствари још боље резултате, због чега су постављени високи циљеви, који су једино у заједништву оствариви. 

Министарка културе и информисања Маја Гојковић пожелела је да година пред нама протекне у знаку доброг здравља, оптимизма и да буде испуњена срећним тренуцима. 

"Година за нама, иако пуна изазова, обележена је мудрим одлукама, амбициозним пројектима и добрим резултатима.  Уверена сам да ће Нова година бити увод у ново поглавље, у којем ће наше идеје и тежње, упорност и заједништво, створити перспективе за још успешнију, сигурнију и извеснију будућност. Искуство из протеклог периода и снага коју смо показали уливају наду да ће 2022. година и поред тешкоћа које препознајемо у осетљивим и сложеним глобалним околностима, бити година просперитета, напретка и даљег развоја", наводи се у честитки министарке културе Маје Гојковић.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво