Читај ми!

Новогодишња атмосфера и у Прихватилишту за децу, како им улепшати празничне дане

Празнична атмосфера влада и у Прихватилишту за децу и младе у Београду, у којем је тренутно смештено њих 20. Децембар је био испуњен различитим активностима, од кићења јелки, преко припрема писама Деда Мразу, најлепших тренутака у музичким радионицама, каже директорка Прихватилишта Данијела Стајковић. Људи који желе да помогну деци могу се јавити на имејл или телефон Прихватилишта, додаје Стајковићева.

На врата прихватилишта живот доведе годишње неколико стотина деце и младих - жртве насиља, злостављања, занемаривања, жртве трговине људима, децу без родитељског старања.

Неки се врате у своју породицу када прођу кризне ситуације, док се за оне за које таква могућност не постоји, траже друга решења, попут смештаја у дом.

Директорка Прихватилишта на Звездари Данијела Стајковић рекла је у Дневнику РТС-а да једна трећина деце успе да се врати у своју породицу.

Истиче да се током целе године, а нарочито током празника, труде да што одговорније приступе сваком детету и улепшају им празничне дане.

"Децембар је био испуњен различитим активностима, од кићења јелки, преко припрема писама Деда Мразу, најлепших тренутака у музичким радионицама", наводи Стајковићева.

Нагласила је да међу децом и запосленима нема заражених коронавирусом већ дужи временски период.

Када је реч о могућности да људи који желе да помогну донесу неки поклон, Стајковићева каже да је то сада отежано због епидемије, али да се људи могу јавити на имејл и на телефон Прихватилишта, како би се договорили.

"Отежано јесте, али немогуће није. Можемо током лепих дана напољу да комуницирамо са донаторима и људима добре воље у складу са епидемиолошким мерама", истакла је Стајковићева.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво