Читај ми!

Панчево, кад наставници и ђаци осликају зимску чаролију

Ученици и наставници ОШ "Бранко Радичевић" из Панчева спремају се за новогодишње празнике. Заједничким радом украсили су учионице и хол и направили праву зимску чаролију. Последње дане првог полугодишта сада дочекују у лепшем и веселијем окружењу.

Ђацима ОШ "Бранко Радичевић" из Панчева лако је да уроне у празничну чаролију, у свет из бајке, где живи Деда Мраз, ирваси и вилењаци, где их очекују поклони и зимске радости, јер су то створили у својој школи, на подстицај директора, учитеља и наставника.

Они су желели да деци улепшају радни простор, на једноставан начин, од јефтиних и лако доступних материјала, а ипак лепо и весело.

Деца су сликала зимске мотиве и на прозорима, а играчке су све ручно направљене. Идеја за украшавање кренула је од камина, а онда је машта узлетела.

"Знамо да је камин једна чаролија новогодишња, где се Деда Мраз спушта кроз оџак, оставља нам поклоне и испуњава жеље, тако да је све кренуло од камина", каже Марица Радованчев, учитељица.

Снежана Боканић, наставница испричала је да су деца ту радила и да је то битно, да су на часовима технике и технологије, у оквиру практичног рада, израђивали украсе за ту њихову поставку.

Корона је разлог што у овом прелепом амбијенту неће бити новогодишње журке, али ће деца радосно дочекати крај полугодишта, очекујућу празнике и распуст.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво