Читај ми!

Део некадашње фабрике у Земуну опасно накривљен - као да ће се сваког трена обрушити

Последњи пут када се помињало име некадашње фабрике "Импа" у јавности, пре више од једне деценије, било је речи о спорној приватизацији. Сада вам доносимо невероватну слику. Примамљивих 30 ари плаца у Улици Марије Бурсаћ, стоји иза зида, који симболично дели судбину ове бивше фабрике ножева. Део зграде опасно је накривљен и чини се да ће се свакога трена обрушити.

Део некадашње фабрике у Земуну опасно накривљен - као да ће се свакога трена обрушити. Последњи пут када се помињало име некадашње фабрике Импа у јавности, пре више од једне деценије, било је речи о спорној приватизацији.

Сада вам доносимо невероватну слику. Примамљивих 30 ари плаца у Улици Марије Бурсаћ, стоји иза зида, који симболично дели судбину ове бивше фабрике ножева. Део зграде опасно је накривљен и чини се да ће се свакога трена обрушити.

Дотрајали зид некадашње фабрике Импа у Земуну само што се није срушио.

Овако стоји од недеље,  када је, под теретом снега, на њега пало дрво. Градске службе су у међувремену дрво уклониле, а градска инспекција је поставила траку која грађане упозорава на опасност. Зид се налази на свега 100 метара од дечјег игралишта, у близини је и школа, па је то пут којим много деце пролази. Зато се станари плаше.

Парцела на којој се налази зграда у власништву је приватне фирме и Града Београда. "Импа" је приватизована пре деценију и по, а тим случајем бавио се и Савет за борбу против корупције. То што се на једној од атрактивнијих локација толико дуго ништа не гради, указује на то да имовинско-правни односи нису решени.

У Општини Земун тврде да ово није у њиховој директној надлежности и да су они урадили што су могли.

"Ситуација на предметној локацији је таква да смо у недељу увече приметили да се зид до Улице Милана Узелца наслонио према унутрашњости парцеле, да се накрвио, да прети озбиљна опсаност да се то уруши. У договору са Паркинг сервисом уклонили смо послeдње возило које је паркирано", рекао је Гаврило Ковачевић, председник ГО Земун.

У допису Секретаријата за инспекцијске послове Града наводи се да је зид почео да се руши због дотрајалости, неодржавања и утицаја времеснких прилика и да се траком обавештавају грађани да постоји потенцијална опасност.

Како тврде, истог дана упућен је хитан допис Секретаријату за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима у циљу обезбеђивања околине објекта.

"Градска грађевинска инспекција која је у недељу увече изашла, обележила је предметно место и  донела решење о уклањању тог објекта, а с обизом да су сувалсници на парцели и Блумен маркети из Аранђловца и Градски завод за изградњу Београда, тражимо начин да то уклонимо и то ћемо у најскорије време да учинимо", каже Ковачевић.

Процедуре је наравно важно поштовати, али је такође важно да зид буде што пре срушен јер је питање какву би штету могао да направи. Извесно је да, уколико надлежни не ураде свој део посла, природа хоће.  

уторак, 16. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво