Читај ми!

Потписани меморандуми о ефикасној контроли пловила и спречавању кривичних дела и прекршаја на водама Србије

Потписани су Меморандум о сарадњи на успостављању ефикасног система контроле пловила на унутрашњим водама и Меморандум о сарадњи на успостављању ефикасног система спречавања кривичних дела и прекршаја на унутрашњим водама Републике Србије. Документе су потписали министри Александар Вулин и Томислав Момировић и в. д. директора Управе царина Бранко Радујко, саопштено је из МУП-а.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин је у Влади Србије са министром грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томиславом Момировићем потписао Меморандум о сарадњи на успостављању ефикасног система контроле пловила на унутрашњим водама Републике Србије, као и са вршиоцем дужности директора Управе царина Бранком Радујком, Меморандум о сарадњи на успостављању ефикасног система спречавања кривичних дела и прекршаја на унутрашњим водама Републике Србије, наводи се у саопштењу.

"Ми ћемо се захваљујући потписаним споразумима ефикасније борити не само са сивом економијом, која је огроман проблем, посебно када је Дунав у питању, већ и са безбедношћу на рекама. Нама је стало до тога да се прописи поштују, да сви учесници саобраћаја на нашим пловним путевима буду сигурни, буду безбедни, а то неће моћи уколико се прописи не буду стриктно поштовали", рекао је Вулин.

Поручио је да МУП сада има посебну јединицу која је задужена и за сузбијање сиве економије, али и за сузбијање свих нелегалних активности на нашим рекама, али и за очување безбедности и сигурности свих учесника у пловном саобраћају.

"Договорили смо се око успостављања одговарајућих процедура, али и о успостављању одговарајуће и техничке помоћи на првом месту када је у питању царина према Министарству унутрашњих послова, обезбеђивању нових пловила, обезбеђивању дронова, нових термовизијских камера, свега онога што је потребно да наше пловне реке буду апсолутно безбедне и да се кријумчарење у потпуности сузбије, на првом месту на Дунаву", навео је Александар Вулин.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић истакао је да ће Србија у наредним годинама инвестирати више од пола милијарде евра у луке и безбедност пловидбе и уређење река, како би оне биле пловне свих 365 дана у години.

"Да би сва ова улагања имала смисла, ми морамо да победимо сиву економију која се дешава на нашим рекама. Да бисмо ову борбу могли у будућности успешно да водимо, помоћ и подршка Министарства унутрашњих послова нам је неопходна, и зато смо и потписали овај меморандум", рекао је Момировић, захваливши се полицији и министру Вулину на сарадњи и помоћи.

Вршилац дужности директора Управе царина Бранко Радујко је истакао да ће, кад је реч о спречавању кријумчарења и других нелегалних активности на рекама, пуним капацитетом подржати МУП и заједно са другим државним органима дати пун допринос у заштити интереса Републике Србије.

среда, 08. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара