Читај ми!

Срећа и радост у дому Димитријевића – стигла помоћ десеточланој породици

Мирјана Димитријевић из Велике Сејанице код Грделице летос је на свет донела тројке, а код куће су је чекали петогодишња ћеркица и трогодишњи близанци. У овој десеточланој породици среће не недостаје, али страхују за будућност јер им је једини сигуран месечни приход 18.000 динара помоћи за четврто дете. Наду у боље дане одшкринули су им млади људи који су им поклонили своју награду поводом 10 година компаније.

Пуне жице дечјег веша и обуће пред вратима, а из куће не допиру ни плач ни граја, као да у овом скромном, сложном дому не расте шесторо малишана. Иако јој руке ни на трен нису празне, двадесетшестогодишња мајка Мирјана осмех са лица не скида.

"Ништа без свекрве, она ми помаже, помаже нам прабаба наша Бранка и нас три чувамо њих шест", каже Мирјана Димитријевић, мајка шесторо деце.

Владана, Слобода и Анђелија испуниле су кућу радошћу, али и неизвесношћу. Једини сигуран месечни приход је 18.000 динара помоћи за четврто дете. Отац их готово и не виђа. Не бира сезонске послове у престоници да породици обезбеди најосновније.

"Једно млеко кошта 1.950 динара, оно нам траје дан и онда сваког другог дана купујемо дохрану за њих", додаје Мирјана.

А много треба. Кућа стара, купатило недовршено, креветац један за три бебе.

"Да се оправи, да се то пристегне мало, да то не дува на децу, да то све све што постоји. Те прозоре, то је још покојни свекар стављао", наводи Светлана Димитријевић, Мирјанина свекрва.

Покуцавши на врата, наду у боље дане одшкинули су им млади људи. Своју награду поводом 10 година компаније даривали су Димитријевићима.

"Давањем чинимо добро дело, а овај живот лепшим и увек се трудимо да допринесемо на локалном нивоу кад год смо то у могућности", каже Марко Макић, Јиск Лесковац.

"Прочитали смо да је неопходан орман, да су неопходни јоргани, јастуци за зиму, тако да колеге су те које су стварно из срца то даривале", додаје Миодраг Здравковић, регионални менаџер.

Петогодишња Уна и близанци Видоје и Вукан били су нестрпљиви да отворе новогодишње пакетиће.

Упкос оскудици, кажу, богатијих у грделичком крају нема. Само да је здравља, посебно за Слободу, која је због урођене срчане мане кући стигла последња.  

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво