Читај ми!

Брнабићева на промоцији сајта "Зелене Владе": Е-управа штеди стабла, воду и струју

Осим уштеде времена и новца грађанима, електронска управа значи и уштеду природних ресурса, порука је званичника након покретања сајта такозване "Зелене Владе". То је добра референца и за стране партнере, поручила је председнца Владе Ана Брнабић.

Премијерка Ана Брнабић и директор Канцеларије за ИТ и Е-управу Михаило Јовановић присуствовали су промоцији новог портала греен.гов.рс у Канцеларији за ИТ и Е-управу.

Бројачи на том сајту показују да је кроз е-услуге направљена уштеда од 280 милиона папира, односно, сачувано је 28.000 одраслих стабала.

Брнабићева је истакла да е-управа и зелена управа штеде стабла, воду и струју, због чега је, како је додала, данас пуштен у рад портал на којем ће грађани у реалном времену моћи да прате шта је Влада захваљујући е-управи урадила како би сачувала животну средину.

"Мени као председници Владе много значи, јер кад причам на конференцијама о заштити животне средине, дигитализацији или реформи јавне управе, која је један од стубова у евроинтеграцијама, увек питам Канцеларију колико смо уштедели папира", наводи премијерка.

То је, како је истакла, добра референца и за стране партнере који то могу да погледају.

Директор Канцеларије за информационе технологије и Е-управу Михаило Јовановић каже да су сајтом хтели да скрену пажњу и на уштеду која се тиче потрошње папира.

"Када је у питању потрошња папира, то су огромне уштеде, када је реч о шумама, односно сечи стабала и потрошњи воде и електричне енергије. Са овом сајтом желимо да допремо до сваког и покажемо значај е-управе и у смислу заштите животне средине", истакао је Јовановић.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи