Читај ми!

Канцеларија за КиМ осудила скрнављење спомен-плоче отетим српским новинарима

Канцеларија за Косово и Метохију осудила је осмо по реду скрнављење спомен-плоче постављене у спомен отетим новинарима Ђуру Славују и Ранку Перенићу у Великој Хочи.

Kанцеларија за Kосово и Метохију о овом дубоко нецивилизацијском и вандалском чину обавестиће међународне представнике и затражиће да се починиоци овог злодела што пре открију и адекватно процесуирају, наводи се у саопштењу.

"Уместо да се до сада починиоци гнусних злочина над Славујем и Перенићем, али и другим медијским радницима, страдалим током година сукоба на Kосову и Метохији, пронађу и најстроже санкционишу, ми данас сведочимо поновном нападу на њих, са јединим циљем да се затре сваки спомен на њихово име и дело", истиче Канцеларија за КиМ.

У саопштењу се додаје да поред бројних изазова и проблема са којима се медији на српском језику на Kосову и Метохији свакодневно сусрећу, ово скранавље спомен-плоче њиховим колегама, нови је притисак на њих.

Посреди је осми пут да се плоча новинарима Перенићу и Славују вандализује, што директно показује однос власти привремених институција у Приштини према српским медијским радницима, наводи Канцеларија за КиМ.

среда, 08. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара