Читај ми!

Како функционише убски дом здравља после обнове

Око 30.000 житеља убске општине за многе здравствене услуге више не мора да одлази у веће центре, већ их добија у Дому здравља. И поред пандемије, Дом здравља је реконструисан и проширен, а све службе су функционисале.

Од свих домова здравља у Колубарском округу највише специјалистичких служби има Уб.

Откако је реконструисана и проширена та здравствена установа, бројни пацијенти на физикалну терапију не морају да одлазе у ваљевску Општу болницу.

"Општина Уб има доста села и замислите да сви да путујемо у Ваљево на рехабилитацију. Овде нам много значи", каже пацијенткиња на физикалној терапији.

"Све што је неопходно за ту неку прву помоћ, заиста имамо и опремљени смо. Број пацијената који долазе и којима ми пружамо услуге је све већи и већи", каже спец. др Надежда Лончаревић, физијатар.

Особље и пацијенти Дома здравља на Убу сада користе дупло већи простор. Нове здравствене услуге се пажљиво планирају.

"Специјалистичке-консултантске делатности имамо психијатрију, имамо офталмолога, физикалну медицину са рехабилитацијом. Дали смо још неколико специјализација, тако да у перспективи очекујемо оториноларингологију и интерну медицину", рекла је прим. др Биљана Николић, директорка Дома здравља Уб.

У обнову и опремање савременим апаратима убског дома здравља, држава и општина Уб уложиле су 257 милиона динара. Вредна је и подршка донатора, попут Владе Јапана, од које су добили рендген и мамограф.

"Процедура законске регулативе је у току, како би мамограф могли да почнемо да користимо, а, иначе, имамо у плану почетком сладеће године да кренемо у скрининг мамографију", каже спец. др Жељка Јовановић, начелница Слежбе дијагностике Дома здравља у Убу.

Анализирајући потребе пацијената у Тамнави, Дом здравља на Убу припрема се за опремање и Службе за хемодијализу.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара