Читај ми!

Јелени коначно одшкринута једна врата – као доктор психологије добила посао

Кроз живот треба ићи храбро и размишљати о будућности, бити јак и премостити све препреке, каже Јелена Товаровић из Шапца. Некадашња првакиња државе у плесу, од 16. године ни корак више није направила. Док савремена медицина тражи лек, Јелена је у инвалидским колицима деценију и по посветила стицању знања. Са докторском дипломом из психологије и мастером енглеског језика, на Међународни дан особа са инвалидитетом добила је и посао у градској управи Шапца.

До 15. године је плесала валцер, а сада су,  каже, њени кораци и говор тела, знање и упорност. Необјашњива болест везала ју је за инвалидска колица, али не и за жељене животне путеве.

У индексима доктора психологије и мастера енглеског језика готово све десетке. Породица подршка, а снага воље и унутрашња позитивна енергија изабрани пут.

"Ја сам себи говорила можеш ти то, можеш успети у животу, напредовати, не може те ништа спречити, не постоје границе, не постоје препреке у животу, само треба наставити даље и борити се", каже Јелена Товаровић.

Није било лако од једног до другог факултета, књиге утеха, успеси мотивација. Личне баријере Јелена је премостила својом вољом, али не и препреке до посла. И поред бројних адреса разних образовних установа и институција, врата за младог стручњака са високим квалификацијама отворио је њен град.

"Отворили смо врата овој девојци која је својим знањем, својом борбом, показала да ту шансу заслужује. Сигуран сам да ће бити добар радник градске управе, да ће својим способностима оплеменити рад у одељењу друштвених делатности и изаћи у сусрет нашим суграђанима и показати да апсолутно нема баријера, а за њу нарочито да нема препрека", наводи Александар Пајић, градоначелник Шапца.

"Посао значи велику снагу, мотивацију, наду у будућност, лично ангажовање, напредовање, да сви будемо креативни, да организујемо сопствени дан и да наставимо даље да се боримо. Никада не треба одустајати", поручује Јована.

Повезаност идентитета, самопоштовања и особина личност – њена је одбрањена докторска дисертација, а планови да помогне не само себи него и другима.  

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи