Читај ми!

Зашто је корисно да будете у Фејсбук групи свог насеља

Друштвене мреже су се показале као корисне у најтежим тренуцима, на пример, када је летос нестало дете на Новом Београду. Нису лоше ни када је хитно потребан поуздан мајстор за веш-машину.

Новобеоградски блокови, Земунске капије, Миријево, Степа Степановић, Војводе Влаховића, Баново брдо – готово да нема дела града који нема групу или профил на друштвеним мрежама.

Станари преко њих редовно комуницирају како би им живот у насељу био бољи.

Слађана Радак из Блока 37 каже да станарима значи било какав вид повезивања.

"Један од њих јесте група на Фејсбуку, сајтови, али оно што је најбитније, ми имамо неки шири концепт комшијског односа и ми живимо наше комшијске односе 24 часа. Мреже су само један од канала", прича Слађана.

Да су солидарни, станари Блока 37 доказали су летос, када су спречили градњу пословне зграде у насељу. И тада им је много помогло то што су се договарали преко мрежа.

"Посветили смо се озелењавању блока, посветили смо се актуелној размени дечје одеће која је у данашње време прескупа, а на тај начин су се мајке повезале и успеле да дођу до неких нових ствари за децу", истиче Јелена Бућан из овог блока.

Акције чишћења организоване преко друштвених мрежа 

Станари насеља Војводе Влаховића су захваљујући мрежама успели да се изборе за свој први кошаркашки терен.

"Пре свега смо се ујединили као заједница и онда смо тако ојачали да бисмо решили проблеме као што је екологија, око које смо се сви ујединили, правили смо константно акције чишћења, после тога су ту инфраструктурни проблеми које смо ми решавали са институцијама", објашњава Марко Младеновић.

"Скупљали смо до сада хуманитарну помоћ за децу која су оболела. У сваком кафићу овде у локалу имате кутије у које се одлаже новац за свако дете из краја има здравствене проблеме. Организовали смо четири пута давање крви на овом нашем факултету", истиче Горан Јеремић из насеља Војводе Влаховића.

О томе колико мреже могу да буду корисне можда најбоље говори пример комшија које су се летос преко њих удружиле и ангажовале да се пронађе трогодишњи дечак кога је отац током шетње на тренутак изгубио из вида.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво