Читај ми!

Телефони, лаптопови, кућни апарати за лепше детињство деце из Свратишта

У Акцији "Срце за децу" Свратишту је уручена донација техничке опреме, која ће боравак социјално угрожене деце у заједничкој и сигурној кући учинити лепшим и угоднијим. Обезбеђена је и опрема која ће старијим штићеницима омогућити лакши рад.

"Блиц фондација" саопштила је да је у акцији "Срце за децу" обезбедила фискалну касу неопходну за рад "Кафе бара 16" који запошљава старије штићенике Свратишта, лаптопове, телефоне, слушалице.

Како се наводи, хуманитарној акцији придружила се и "Техноманија" која је даривала кућне апарате за припрему оброка и одржавање просторија.

Циљ ове акције је да социјално угрожени малишани у свом уточишту имају боље услове за укључивање у образовни систем, праћење онлајн наставе.

Донација би требало да омогући и да се у том за њих сигурном окружењу, на ефикаснији начин одговори на потребе важне за њихов психосоцијални развој.

Свратиште за децу је лиценцирана услуга, препозната Законом о социјалној заштити са циљем да унапреди квалитет живота деце од пет до 15 година која живе или раде на улици и због начина живота су изложена вишеструким ризицима.

"Свака појединачна судбина ове деце на свој начин изазовна је и тешка, али срећом постоје места попут ових на којима могу да пронађу заштиту, сигурност и мир. Надамо се да ће допринос наше акције 'Срце за децу' инспирисати и остале компаније и појединце да свако у складу са својим могућностима помаже овим малишанима да се осећају сигурније, боље, удобније, прихваћеније и лепше", поручила је директорка "Блиц фондације" Јелена Дракулић Петровић. 

Свратиште је, иначе, током последњих 14 година радило са преко 1.000 деце и младих, а тренутно подржава до 400 деце која живе у ситуацији екстремног сиромаштва.

Ако желите да пoдржите ову акцију, можете послати СМС на број 2552 (цена поруке је 100 динара за све мреже) или да уплатите средства на рачун "Блиц фондације":

У динарима на: 325- 9500500148315-93

У еврима на: 9601500148316 70

У швајцарским францима на: 9604500148318 49

У доларима на: 9602500148317 62

(ОТП Бaнка Србија а.д. Нови Сад)

среда, 08. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара