Читај ми!

Када своје ствари нађете на пијачним тезгама – у урушеној згради у Видовданској опљачкани станови

Станари зграде у Видовданској, која се срушила због грешке инвеститора на оближњем градилишту, на новим су адресама. Таман су се мало повратили од шока, а онда је једна од станарки случајно код препродавца на пијаци пронашла ствари из свог стана.

Разваљена врата, разбацане ствари, а алат за обијање остављен у ходнику. Од нереда који су лопови оставили станари Видовданске улице и не знају шта је све однето. Ни обезбеђења које је чувало улаз у згаду више нема, кажу комшије.

"Комунална милиција и полиција су стајали и дан и ноћ, а онда су одједном отишли и то је остало што би рекли богу на вересију", каже један од комшија.

Због безбедности станари у почетку нису могли у станове. Онда је Грађевински факултет дао мишљење да је једна страна зграде безбедна и да могу да уђу и узму ствари које су им потребне.

"Ми смо ушли ту унутра и кренули да узимамо ствари, а онда је неко викнуо да се зграда руши из мени непознатих разлога и ми смо избачени одатле. Нисмо више улазили, а након тога ево неко је ушао у зграду без сагласности и покрао нам све", истиче Новица Станимировић, станар зграде у Видовданској.

"Видео сам да је трака скинута, знам да је забрањен улаз, значи могло се очекивати да ће тако нешто да се деси, јер нема обезбеђења. Макар пензионер неки да седи ту и чува, стварно није у реду", наводи комшија.

Недостају фотографије, чајници, грамофонске плоче, сатови, а нешто од тога комшије су препознале на тезгама Каленић пијаце. Трговци су им, наравно, рекли да су то уредно купили, а сада препродају. Све породице из Видовданске 2а привремено су смештене у зграду на Вождовцу.

"Захваљујем градској управи који су нам обезбедили станове за сада. Станови су заиста лепи, нормално живимо као људи тамо, ништа нам не фали", наглашава Станимировић.

Зграда у којој су живели биће срушена. Замениће је нов стамбени комплекс у којем ће станари од града добити нове станове. Очекује се да то буде најкасније у наредне две године.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво