Читај ми!

Косјерци ће дисати чистији ваздух, почела реконструкција градске топлане

Косјерић је по загађењу ваздуха често међу водећим срединама у Србији. Стога је, уз подршку државе, започела реконструкција градске топлане. Житељи те варошице имаће грејање на пелет и гас, а држава је омогућила субвенцију и за 122 породице да набаве нове котлове.

Међу 122 породице у Косјерићу и Ната Јањић ће новим котлом на пелет заменити ложиште којим ће се смањити аерозагађење.

"Без ове подршке не би ни сада то могли да обавимо", каже Ната Јањић.

"Следећу сезону ћемо још смањити загађење, користићемо гас на свим овим котларницама, јер ћемо проширити капацитет градске топлане и довешћемо топловод до тих објеката", додаје Жарко Ђокић, председник општине Косјерић.

Ресорна министарка се, током посете Косјерићу, упознала са реализацијом свих пројеката на унапређењу екологије и разговарала са грађанима који су забринути због отварања каменолома.

"Ту је просто проблем и отпадних вода и водоснабдевања становништва и пута", наводи Драгица Симић из Косјерића.

"И претходни пут када смо премијерка и ја били овде у Косјерићу управо је министарство издало решење о неопходној изради студије о процени утицаја на животну средину. И ми смо сада грађанима то објаснили, замолили смо их да они да учествују када то буде транспарентно и јавно", поручила је Ирена Вујовић, министарка за заштиту животне средине.

Министарка је позвала и грађане да учествују у унапређењу квалитета живота, подршком државним инвестицијама кроз пројекте у свим општинама. И капиталним зеленим пројектима који ће дугорочно решити загађење, депоновање смећа и проблем отпадних вода.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи