Читај ми!

Како теку радови на једној од најтежих деоница ауто-пута "Милош Велики"

Интензивирани су радови на наставку ауто-пута "Милош Велики" од Прељине ка Пожеги, једној од најкраћих, али уједно и најтежих деоница које су у изградњи. На 31. километру кроз неприступачан терен граде се три тунела и више од 35 мостова.

На технички веома захтевној траси, трећину деонице пута од Прељине до Пожеге чине тунели и мостови. Приводе се крају радови на тунелу у Трбушанима, грађевинци су премостили реку, нижу се нови километри асфалта на 11 километара пута до петље у Паковраћу.

"Припремни радови на петљи Паковраће су мање-више већ завршени. Тренутно се ради конкретно на завршном слоју тампон 0-31. У следећој недељи ћемо почети са радовима на асфалтирању", каже Шу Јићенг, менаџер извођача радова.

Поред 400 кинеских радника, ангажовани су и локални подизвођачи. Око 60 километара разних типова ограда и панели за заштиту од буке, по светским стандардима, производе се у Чачку.

"Пројектанти су изабрали најсавременија решења, задње типове решења која су тестирана у Аустрији, Немачкој и Италији, тако да, што се тиче заштите и безбедности после, кад се пут изгради, стварно можемо да будемо задовољни да је на врло високом нивоу", каже Зоран Бојовић из "Унипромета" Чачак.

Изградњом ауто-пута Чачак ће се решити свакодневних гужви на обилазници око града.

"Наравно да је најважније и због свих учесника у саобраћају, али и због економског развоја. У овим пројектима много, много заиста домаћих компанија, регионалних, не само чачанских које су ангажоване на овим пројектима и то је нова вредност која долази у Чачак и коју доноси оваква инвестиција", каже Милун Тодоровић, градоначелник Чачка.

На деоници од Прељине до Пожеге граде се веома захтевни објекти међу којима је 35 мостова и три тунела.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво